Bolile de inima sunt strans legate de cancerul de colon

/ / Modificat: 2007-09-27
Bolile de inima sunt strans legate de cancerul de colon





 

Specialistii spun ca pacientele care dau semne de boli de inima sunt expuse la un risc de doua ori mai mare de a dezvolta cancer de colon, poate pentru ca obiceiurile nesanatoase si inflamatiile stau la baza aparitiei acetor doua boli, relateaza Reuters Health.

Asocierea dintre bolile de inima si al doilea cel mai frecvent tip de cancer a fost confirmata in cadrul unui studiu care a inclus mai mult de 600 de pacienti.

Studiile anterioare au sugerat ca exista probabilitatea ca aceste doua boli sa se asocieze. Cele doua boli au mai multi factori de risc: fumatul, o dieta bogata in grasimi, obezitatea, diabetul, tensiunea arteriala ridicata si un stil de viata sedentar.

Atat cancerul cat si bolile de inima se dezvolta probabil prin mecanismul unei inflamatii cronice. In cadrul acestui studiu nou, dintre pacientii care aveau arterele coronare care hraneau inima cu 50% mai inguste, 34% aveau de asemenea si cancer de colon. In plus, 20% prezentau tumori canceroase, dar nu aveau boli de inima.

Medicamentele care reduc colesterolul par sa aiba un efect de stopare a celor doua afectiuni, poate pentru ca aceste medicamente reduc inflamatiile. Se pare ca si Aspirina reduce riscul.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

27 Septembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre