Alt medic fals! Si-a inventat o diploma si lucreaza de 10 ani intr-un spital public din Ilfov

/ / Modificat: 2019-02-12
Alt medic fals! Si-a inventat o diploma si lucreaza de 10 ani intr-un spital public din Ilfov

Un nou caz de medic fals s-a descoperit in Bucuresti, de data aceasta intr-un spital public.

O femeie in varsta de 30 de ani a falsificat o diploma de medic si lucreaza de 10 ani la Sectia de Ginecologie a Spitalului de Urgenta Ilfov, scrie libertatea.ro.

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, Raluca Daniela Barsan nu are nici macar parafa de la DSP si nici aviz de la Colegiul Medicilor, ci doar un contract de "voluntar cu activitate medicala." Bolnavii si ceilalti medici o stiau drept rezidenta, asa cum se si prezinta.

Decanul Facultatii de Medicina de la UMF Carol Davila a confirmat ca diploma de "absolventa" pe care femeia a depus-o la dosarul spitalului arata ca un fals.

"Nu este absolventa noastra, iar diploma arata ca un fals, dupa mai multe repere!”, a declarat Catalin Cirstoiu, decanul Facultatii de Medicina de la UMF Carol Davila, potrivit libertatea.ro.

Ce spune presedintele Colegiului Medicilor

Acesta a confirmat ca Raluca Daniela Birsan nu figureaza in baza de date a Colegiului Medicilor, nici ca medic, dar nici ca voluntar.

"S-au facut verificari in baza de date a Colegiului Medicilor din Romania si nu figureaza la noi. Si daca ar fi fost voluntar, trebuia sa aiba o inregistrare la Colegiul Medicilor si trebuia cu acea inregistrare sa mearga la spital pentru a face un contract de voluntariat. E o forma legala in care cineva isi declara dorinta de a deveni voluntar. Spitalul, sectia spune ca ar avea nevoie de el si atunci faci un document cu conducerea spitalului in care pune diploma, certificatul profesional de calificare si inregistrarea de la Colegiul Medicilor cu plata asigurarii de malpraxis," a declarat Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor, pentru Digi24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medic fals Medic

Articole recomandate

Citeste si despre