O fetita de 2 ani din Suceava, salvata de un medic aflat la cumparaturi, dupa ce s-a inecat cu cartofi prajiti

/ / Modificat: 2023-11-23
O fetita de 2 ani din Suceava, salvata de un medic aflat la cumparaturi, dupa ce s-a inecat cu cartofi prajiti

O fetita de doar doi ani a fost salvata de un medic aflat la cumparaturi, intr-un supermarket din Suceava. Fetita si-a pierdut brusc respitatia in timp ce se afla cu familia in supermarket.

Un medic care se afla la cumpataturi a reusit sa o salveze - Dr. Violeta Stefan, medic ATI de la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava.

Medicul a auzit mai multi oameni agitati care cereau ajutor. A mers repede sa vada ce se intampla si a vazut-o pe micuta de doua ani intinsa pe o masa, cu fata vanata. Imediat a inceput procedurile de salvare si a reusit sa elimine caile respiratorii ale fetitei fragmentul de aliment care era blocat in caile respiratorii, apoi a stat cu aceasta pana cand a ajuns ambulanta.

„Am intors-o, am lovit-o intre omoplati si ma gandeam sa incep masajul cardiac, dar a eliminat fragmentul de aliment si nu a mai fost necesar, a inceput sa respire. Pana au venit colegii de la Ambulanta am stat cu mana pe puls si am supravegheat-o”, a povestit cu smerenie dr. Violeta Stefan, potrivit mesajul.ro

Norocul fetitei a fost ca medicul s-a aflat in magazin in acel moment, deoarece totul se putea transforma intr-o tragedie. Din fericire soarta a fost in favoarea micutei care, desi a fost transportata la spital, de urgenta, a plecat, in cele din urma, cu parintii acasa. 

„Le spuneam (n.red.: parintilor fetitei) ca sunt doctor, sa aiba incredere, dar greu a fost. Important e ca este bine copilul. Daca nu se intervenea imediat, ar fi fost o tragedie. Am intrebat ulterior colegii din UPU, mi-au spus ca fetita si-a revenit complet, era vesela si a plecat acasa. Si ca tatal mi-a transmis multumiri si urari de sanatate”, a mai adaugat medicul, cu umilinta.

  • Surse: adevarul.ro, mesajul.ro, facebook.com
  • Foto: capturi video TikTok

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita Medic Copil salvat

Articole recomandate

Citeste si despre