Sfatul unui medic pediatru pentru a spune adio raului de masina la copii

/ / Modificat: 2023-07-08
Sfatul unui medic pediatru pentru a spune adio raului de masina la copii

Toti parintii au aceeasi dorinta pentru vacanta: copilul lor sa doarma in timpul calatoriei. De fapt, atunci cand cei mici dorm un pui de somn lung, calatoria este mai placuta. In primul rand, nu vor mai intreba "Cand ajungem?" la fiecare cinci minute, iar in al doilea rand, scapa de raul de masina daca au aceasta problema. 

Sa-ti vezi copilul vomitand nu este usor pentru nimeni si, de multe ori, intarzie o calatorie deja neplacuta. Pentru a evita acest cosmar pentru toti parintii, DR. Christina Johns, medic pediatru, a impartasit cele mai bune sfaturi.

De ce raul de masina apare mai des la copii

Raul de miscare este cauzat de o transmisie deficitara a informatiilor catre creier. Atunci cand mergem pe jos, mergem cu bicicleta sau alergam, creierul nostru stie ca trupul nostru se misca in spatiu, deoarece muschii transmit informatia. Dar intr-o masina, autobuz, tren, avion sau barca, nu corpul este cel care creeaza miscarea. Astfel, creierul nu intelege pe deplin ce se intampla, iar acest lucru va provoaca greata. Femeile si copiii sunt mai des afectati de acest fenomen. Dr. Johns a explicat.

Motivul pentru care copiii au rau de masina mai des decat adultii este ca sunt mai putin capabili sa vada ce se intampla afara.

Potrivit medicului, distractiile (carti, jocuri, desene animate) risca sa inrautateasca situatia, deoarece corpul face ceva, iar miscarea in spatiu nu este inteleasa de creier.

Ce pot face parintii pentru a evita raul de miscare?

Daca puteti sa va asezati copilul pe scaunul din fata, adica daca are varsta legala, nu ezitati. Acest lucru le va oferi o vedere mai buna asupra drumului si a miscarii. Cu toate acestea, deoarece majoritatea copiilor sunt tinuti pe bancheta din spate, asigurati-va ca sunt bine hidratati. Evitati fumul si pastrati masina bine ventilata (geamurile deschise sau aerul conditionat sunt prietenii dumneavoastra). 

Daca copilul poate dormi, incurajati-l sa faca acest lucru. De asemenea, ati putea incerca dulciuri cu ghimbir, precum si sa-i puneti sa manance gustari obisnuite. In cele din urma, puneti putina muzica si faceti cateva activitati impreuna. Dr. Johns a continuat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medic Rau de masina Copii

Articole recomandate

Citeste si despre