Solutie pentru infertilitatea masculina


Cercetatorii de la Universitatea Georg-August din Guttingen, din Germania au dovedit ca sperma realizata in laborator din celulele embrionice poate fi utilizata in conceptie. Aceasta descoperire, facuta in prezent pe soareci ar putea ajuta in viitor cuplurile care nu pot avea copii in special din cauza infertilitatii masculine.

Echipa de cercetatori, condusa de profesorul Karim Nayernia de la Universitatea Georg-August a reusit prin aceasta metoda sa produca 7 pui, dintre care sase au trait pana la maturitate. Cercetatorii au recoltat celule de la un embrion cu varsta de o zi, pe care ulterior le-au crescut in laborator. In acest experiment au folosit un instrument special de sortare, reusind sa izoleze cateva celule care au inceput sa se dezvolte asemanator spermei.

Celulele adulte din compozitia spermei au fost injectate apoi in ouale de femela. Acestea au crescut si ulterior au fost transplantate cu succes la o femela.

"Am reusit producerea in premiera a unui organism nou folosind sperma produsa artificial. Concluziile acestui experiment vor ajuta la intelegerea modului de producere a spermei si a mecanismelor care impiedica producerea spermei la unii barbati. In acest fel, vom putea trata cu succes infertilitatea masculina", a declarat prof. Nayernia. Acest studiu a fost publicat de curand in Marea Britanie.

In viitor, cercetatorii spera ca barbatii cu probleme de infertilitate sa poata beneficia de aceasta tehnica prin care se vor recolta prin biopsie testiculara celule care ulterior vor fi multiplicate in laborator si transplantate la loc.

Sfatulmedicului.ro

26 iulie 20 06

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate la barbat

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul