A nascut un copil fara creier pentru a salva alte vieti

/ / Modificat: 2019-02-12
A nascut un copil fara creier pentru a salva alte vieti

O femeie a decis sa-si aduca copilul pe lume, desi stia ca nu va trai decat cateva zile. Dar a procedat asa pentru a putea dona organele fetitei sale altor copii bolnavi.

Krysta Davis, in varsta de 23 de ani si Derek Lovett, de 26 de ani, din Cleveland, Tennessee, au aflat in saptamana 18 de sarcina ca bebelusul lor are probleme. A fost dignosticat cu anencefalie, o malformatie genetica in urma careia creierul nu se dezvolta complet. Iar medicii au recomandat ca sarcina sa fie intrerupta.

donare

Cei doi au hotarat, insa, ca micuta Rylei Arcadia sa se nasca, iar acest lucru s-a intamplat in Ajunul Craciunului din 2018. Fetita a supravietuit o saptamana, pana in Ajunul Anului Nou si a murit in bratele parintilor ei.

"Stiam ca trebuie sa fiu fericita pe toata durata sarcinii pentru ea, nu a existat nicio presiune pentru mine, mai ales ca am avut un timp limitat impreuna. A fost uimitor simtindu-i loviturile. Pe masura ce sarcina inainta, ea se misca din ce in ce mai mult, am putut vedea cum isi misca piciorusele," a povestit mama fetitei, potrivit metro.co.uk.

"A fost sursa noastra de putere"

Desi a avut o viata foarte scurta, Rylei a ajutat doi copii ca sa traiasca, dupa ce inima si plamanii ei au fost donate.

"Am pastrat sarcina pentru a putea sa ii donam organele, asa incat alte mamici sa aiba sansa de a-si duce acasa bebelusii, chiar daca noi nu vom putea face asta. Ea a fost sursa noastra de putere! Am rezistat in toata perioada asta doar cu gandul la ea, la miracolul pe care il va aduce pentru atatea alte familii," a mai declarat Krysta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Creier Anencefalie afectiune

Articole recomandate

Citeste si despre