Neurochirurgul Vlad Ciurea: Scoala trebuie sa fie o placere, altfel creierul oboseste si clacheaza

/ / Modificat: 2019-05-03
Neurochirurgul Vlad Ciurea: Scoala trebuie sa fie o placere, altfel creierul oboseste si clacheaza

Medicul neurolog Vad Ciurea, cel care a facut aproape 23.000 de operatii pe creier, iar 17 ani a operat numai copii, cel mai mic avand doua zile, spune ca noi suntem cei care imbolnavim creierul.

Iar imbolnavirea apare si atunci cand ne izolam in tableta, in Facebook si in telefon. Mai ales copiii.

"Daca ne izolam in tableta, in telefon, creierul se imbolnaveste. Ati vazut cum traverseaza acum oamenii? Cu ochii tot pe Facebook. Noi suntem facuti sa traim in grup, nu izolati. Creierul are nevoie de aer curat, de mancare sanatoasa, fara grasime, dar cu un dulce bun, precum mierea. Creierului ii place ciocolata, are nevoie de apa, dar cel mai mult si mai mult ii place zambetul", spune medicul Vald Ciurea, cel care peste 50 de ani a operat creiere, la interviurile Libertatea Live.

Scoala trebuie sa fie o placere, altfel creierul oboseste si clacheaza

Acesta atrage atentia si asupra faptului ca la scoala, copiii sunt solicitati foarte mult, sunt obligati sa faca multe teme, muncesc multe ore pe zi si de aceea, pentru unii scoala devine o povara. Si foarte multi obosesc si clacheaza in timp.

"Foarte multe lectii, o greseala totala de educatie. Am urmarit o premianta, clasa a VI-a, cand a ajuns acasa. A aruncat ghiozdanul cu atata ura pe pat si a fugit fericita la joaca. Dominanta in creier a fost joaca. Memoria copilului este incarcata inutil. Scoala trebuie sa placa, altfel creierul oboseste, i s-a cerut prea mult. Trebuie sa faca lectii de placere. Campioni ajungem din placere. Sa pastram placerea de miscare, altfel sunt blocati in internet si cu burtica mare", mai subliniaza neurochirurgul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala Creier

Articole recomandate

Citeste si despre