Baietelul care s-a nascut fara o parte din creier s-a stins din viata la 5 ani

/ / Modificat: 2020-04-13
Baietelul care s-a nascut fara o parte din creier s-a stins din viata la 5 ani

Jaxon Buell, baietelul poreclit "Jaxon Strong" pentru determinarea lui de a trai dupa ce s-a nascut cu o jumatate creier, a pierdut lupta cu viata la varsta de 5 ani.

A plecat "linistit si impacat" pe 1 aprilie in Carolina de Nord, in bratele tatalui sau.

"El s-a stins in bratele mele si a fost inconjurat de parinti si familie, care i-au oferit iubire si confort si ore nesfarsite de alint pe tot parcursul ultimelor zile ," a spus tatal lui Jaxon, Brandon Buell, in varsta de 35 de ani.

"In cele din urma, organele lui Jaxon au cedat, asa cum se intampla in cazul copiilor ca el.  Acest lucru nu a avut absolut nicio legatura cu virusul COVID-19. Am stiut intotdeauna ca asta se va intampla. Nu stiam cand," a declarat tatal pentru today.com.

Pentru ca in ultimul an baietelul nu mai facuse deloc progrese, familia era pregatita sa isi ia "La revedere" de la el.

"Mostenirea lui Jaxon este despre puterea sa si despre spiritul sau dulce uimitor. El a facut ca eu, mama lui, familia sa si toti cei care au aflat despre povestea lui sa fim mai buni", a mai afirmat tatal.

S-a nascut fara 80% din creier

Jaxon s-a nascut pe 27 august 2014, in Orlando, Florida, fara o parte din creier. 80 la suta din creierul sau lipsea, iar medicii au crezut ca a incetat sa se mai dezvolte la cateva saptamani dupa ce a fost conceput.

"Nu a existat nicio ingrijorare cu privire la sarcina pana la ecografie din saptamana 17, cand tehnologia cu ultrasunete a semnalat ceva in regiunea capului lui Jaxon. A urmat o serie de teste si potentiale diagnostice," si-a amintit tatal.

fara creier

Medicii nu erau siguri ca micutul va veni pe lume in viata, dar Jaxon a scos un strigat slab la nastere, la 37 de saptamani. "Capul nu era complet dezvoltat, dar era frumos," a spus tatal. 

Chiar si asa, medicii au preconizat ca nu va trai mai mult de cateva ore, dar Jaxon a luptat si a dat toate pronosticurile peste cap pentru ca a trait cinci ani. 

Cat a trait, vazul copilului a fost neclar, dar auzul a fost bun si i-a placut sa zambeasca, dupa cum a spus tatal sau. Dupa implinirea varstei de 2 ani, familia a marturisit ca a fost bucuroasa ca Jaxon isi misca buzele pentru a da pupici si intindea bratele dupa parinti sau dupa jucarii.

Desi multi dintre bebelusii care sufera de aceasta afectiune au o figura distorsionata, trasaturile fetei lui Jaxon nu au avut de suferit din cauza bolii.

"Exista un miracol in spatele povestii lui Jaxon. Vrem sa le transmitem si altor familii care trec prin situatii grele, ca orice viata ar trebui sa fie sarbatorita si pretuita," a adaugat Brandon Buell.

Sursa: today.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Creier

Articole recomandate

Citeste si despre