Una dintre fiicele lui Mihai Morar are Covid. "Legal, pot circula liber pe strazi. Moral am ales sa stau acasa

/ / Modificat: 2021-10-13
Una dintre fiicele lui Mihai Morar are Covid.

Una dintre cele doua fiice gemene ale realizatorului TV Mihai Morar este infectata cu coronavirus. Anuntul a fost facut chiar de prezentatorul de la Zu.

Din fericire, micuta nu prezinta simptome severe si niciun alt membru al familiei nu a iesit pozitiv. Desi este vaccinat cu schema completa si ar putea sa umble pe strazi sau sa mearga in continuare la munca, Mihai Morar a ales sa stea acasa, in izolare. 

„DE CE FAC RADIO DE ACASA? NU-S SANATOS?!? Va scriu pe scurt, nu-s o stire. In weekend, una dintre gemene a iesit «pozitiv» la testul PCR. Toti ceilalti din casa suntem «negativ». Deocamdata.

Important e ca simptomele sunt minore si toata lumea mea e bine. Conform noului protocol, o persoana vaccinata inclusiv cu a doua doza, chiar daca e contact direct, nu trebuie sa stea in carantina daca nu prezinta simptome.

Mai mult, eu am efectuat si doza a treia. Legal, pot circula liber pe strazi, imi pot vedea, netulburat, de viata. Moral, insa, am ales sa stau acasa. Cred ca una dintre cele mai mari daune pe care le-a facut pandemia e aceea ca toti ne-am luat drepturi absolute.«Sunt vaccinat, pot face orice vreau!»  sau, dimpotriva, «e dreptul meu sa nu ma vaccinez!» Pe de alta parte, autoritatile si-au luat dreptul sa inchida cand vor, ce vor, pe cine vor, uneori, fara nicio explicatie sau logica.

Am vazut chiar si unii medici care, in numele Cruciadei pandemice, clamau dreptul la dictatura medicala. Asta-i baiul cel mare. Ne-am «indumnezeit» cu totii. Fiecare in micul lui dumnezeu cu «d» foarte mic. «Vaccinul ne va mantui» e religia unora.

«Vaccinul ne omoara» e religia altora. «Legea suntem noi» e secta unora. Iar, Adevarul, vezi bine, nu-i nici la unii, si nicidecum la altii… Sunt negativ. Si vaccinat. Si e si ziua mea saptamana asta.

Legea ma lasa sa ies pe strazi. Dar e moral? Cand stiu atatia oameni vaccinati care au fost «curieri» de virus de ici-colo. M-am vaccinat ca sa fiu «mai liber» decat «fratele» nevaccinat?

Sau m-am vaccinat ca sa ma feresc de paturi de fier si masti de oxigen? Adevarul e in «vai, mama noastra» de tara. Cifrele, procentele, A.T.I.-urile spun totul despre noi. Pentru ca, oricare dintre noi, «stie el mai bine».

Masura. Asta ne lipseste tuturor. Ne-am «indumnezeit'»toti, fara masura. Toti stim, chiar daca nici nu suntem in masura sa vorbim. In Romania, chiar si cand se iau masuri, se iau fara masura.

Ne dusmanim, in loc sa ne unim, ne masuram puterile, in loc sa ne adunam puterile. Am intrecut orice masura. Ne-am «indumnezeit» in dumnezei cu d mic, fara pic de smerenie', este anuntul facut de Mihai Morar pe pagina sa de Facebook.

Taguri Coronavirus copii

Articole recomandate

Citeste si despre