Cristina Balan, marturie dupa scandalul avut cu politia in parc, in fata micutilor ei cu sindrom Down

/ / Modificat: 2020-06-19
Cristina Balan, marturie dupa scandalul avut cu politia in parc, in fata micutilor ei cu sindrom Down

Cristina Balan (38 ani) sustine ca a fost agresata si amenintata de un politist local, intr-un parc. De fata erau si cei doi copii ai sai  cu sindrom Down.

Ea a vorbit intr-o postare pe Facebook despre ce inseamna lipsa totala de empatie si intelegere, cand la mijloc e o situatie mai dificila. Sau mai speciala.

Ce spune Cristina Balan

Cristina Balan a explicat cum s-a petrecut totul.

"E destul de obositor pentru copii sa mergi la kinetoterapie, copiii erau obositi si isi doreau foarte mult sa se dea pe tobogan. Sunt indragostiti de ele. Sotul meu a plecat sa ia ceva de mancare, m-a lasat singura cu ei in parc. Am vazut initial ca era un tobogan care era inchis. Avea niste benzi subtiri, albe, imprejurul toboganelor. Nu scria nimic altceva. Mi-am dat seama ca e inchis. 

Le-am zis copiilor mei sa alerge, fiind intr-un parc. Copiii mei au vazut al doilea topogan, credeti-ma pe cuvant, nu stiam, sunt putin pe din afara, ocupata. Au inceput sa alerge, eu le-am zis ca nu e voie. 

Copiii mei s-au dus la ultimul nivel. Pentru noi, acel loc de joaca e un fel de terapie. Toti copiii din tara asta au avut de suferit in aceasta perioada, dar va spun sincer ca acesti copii cu nevoi speciale au suferit regrese.

Dupa cateva minute le-a spus o politista sa plecam. A stat la 20 de metri distanta de noi. Eu le-am zis ca nu ii pot lua chiar acum pentru ca e o nevoie speciala, ca micutii au sindromul Down.

Copiii s-au blocat sus, pentru ca vedeau ce se intampla. Situatia se putea rezolva cu totul altfel. Daca doamna putea sa ma ajute, sa facem ceva ca baietii sa coboare jos cu frumosul.

Ea a dat din umar si imi tot spunea sa plec, sa ma legitimeze, in timp ce eu trebuia sa conving copiii se coboare. Legea asta se respecta arbitrat, pentru ca parcurile sunt pline de copii," a relatat Cristina Balana la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

Cristina Balan, incident cu Politia Locala, in parc

"Pentru politista care ma si ironiza ca parinte, o intrebare: cand v-am adus la cunostinta situatia cromozomiala a copiilor mei, nu puteati sa va oferiti sa ma ajutati? Ca de la mama la mama? Sau sunteti doar politista?Am refuzat vreo clipa sa parasesc parcul? Nu. Dar puteati sa ma ajutati sa iau de acolo copiii in timpul pe care mi-l cereati? Sau sa stati si sa asteptati, ca omul, sa aiba timp si copilasii sa reactioneze si sa coboare de unde erau, fara panica sau altele. Ca nu facusera nimic rau.

Dar nu, politistul roman trebuie sa-si exercite puterea, sa puna genunchiul pe gatul cetateanului. Dar, atentie! Nu pe gatul infractorului, nuuuu, aia sunt eliberati la doua minute dupa crima, viol etc. Eventual si cu scuze/compensatii pt conditiile din parnaie.

Dar noi, noi parintii astia periculosi, care incalcam legile si ordonantele, noi suntem amenintati cu dusul la sectie, cu amenzi si cu altele," a scris cantareata intr-o postare pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cristina balan Copii sindrom Down

Articole recomandate

Citeste si despre