De ce a nascut Cristina Balan acasa. Prin ce cosmar a trecut la prima nastere

/ / Modificat: 2023-07-22
De ce a nascut Cristina Balan acasa. Prin ce cosmar a trecut la prima nastere

Cristina Balan a devenit din nou mama, anul trecut, aducand pe lume si o fetita. Vedeta mai are doi baieti gemeni. Recent, cantareata a dezvaluit de ce a ales sa nasca acasa si nu la spital. In trecut, a trecut printr-un adevarat chin atunci cand a adus gemenii pe lume, iar acestia au primit diagnosticul  de sindrom Down.

Cristina Balan a dezvaluit cine a ajutat-o pe parcursul nasterii:

"De data aceasta, la a doua sarcina, m-am informat si am colaborat cu o doula foarte experimentata. Am dorit sa detin eu controlul si sa ma simt imputernicita. Stiu ca unii oameni nu vor intelege acest lucru si vor spune ca am fost inconstienta. Sunt… constienta de acest lucru. Dar nu a fost nimic inconstient in decizia mea", a spus Cristina Balan pentru viva.ro.

Doula a fost in permanenta alaturi de ea, la fel si sotul ei. Amandoi s-au asigura ca vedeta este bine si ca nasterea decurge normal. Cristina Balan spune ca nasterea in sine a durat putin, aproximativ o jumatate de ora si s-a produs natural si frumos.

Motivul pentru care a ales nasterea acasa?

Cristina Balan spune ca atunci cand a nascut gemenii, medicul de garda nu a avut deloc o atitudine potrivita fata de ea. A ramas cu traume adanci in urma acelei experiente.

"Din pacate, la noi in spitalele de stat nu sunt reglementate cateva aspecte care tin de bun-simt, de omenie si de drepturile pacientului. Nu cred ca este deplasat sa-ti doresti sa fii tratata cu empatie, cand esti in travaliu (prematur, cum a fost cazul meu). Pe scurt, medicul de garda cu care am avut ghinionul sa nasc m-a injurat si a avut un comportament total neadecvat situatiei. Am ramas cu traume adanci, pe care am muncit sa le integrez si sa le vindec cat mai mult. Nu este deloc de neglijat acest aspect: meritam demnitate si blandete atunci cand nastem. Nu sa fim ironizate si tratate ca niste animale care vin sa deranjeze niste somitati", a mai spus Cristina Balan.

FOTO: libertatea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cristina balan

Articole recomandate

Citeste si despre