Viata trista de copil. Baiat de 13 ani, vandut de bunica unui cioban pe o capra si cativa lei

/ / Modificat: 2019-12-17
Viata trista de copil. Baiat de 13 ani, vandut de bunica unui cioban pe o capra si cativa lei

Politistii din Bacau au fost sesizati ca un baiat de 13 ani, aflat in plasament familial la bunica lui a disparut de-acasa. Cea care a facut reclamatia a fost chiar bunica copilului, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice. 

 

Dupa ce femeia a fost audiata, oamenii legii au aflat ca minorul "disparut" de o luna de zile fusese dat chiar de ea unui cioban din judetul Vaslui. Si pentru a se razbuna ca ciobanul nu vrut sa-i mai dea bani, batrana a sunat la 112, scrie vremeanoua.ro.

Politistii l-au gasit pe copil la stana. Exploatat prin munca si invatat sa bea, acesta cutreiera cu oile dealurile prin frig, flamand si murdar.

Ciobanul le-a spus oamenilor legii ca bunica l-a dat la munca la stana, primind in schimbul baietelului o capra si cativa lei! 

Politistii au intocmit dosar penal

Oamenii legii au preluat copilul si l-au adus la Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Barlad, din cadrul DGASPC Vaslui. Aici copilul a primit macare si haine, fiind consiliat de specialisti. 

Politistii desfasoara cercetari in dosarul penal deschis pentru rele tratamente aplicate minorului, in care atat bunica, care a "vandut" nepotul pe o capra, cat si ciobanul care l-a "cumparat" vor trebui sa explice de ce au incalcat legea si mai ales drepturile copilului napastuit, fara parinti, dar pus la cele mai grele munci la numai 13 ani!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunica

Articole recomandate

Citeste si despre