Vesti bune! Mamele primesc 2.000 de lei de la stat la nasterea fiecarui copil

/ / Modificat: 2022-09-17
Vesti bune! Mamele primesc 2.000 de lei de la stat la nasterea fiecarui copil

Vesti bune pentru persoanele care urmeaza sa devina mamici. Statul acorda 2.000 de lei pentru fiecare copil nou-nascut.

Ajutorul oferit femeilor care devin mamici se acorda la nivelul judetului Ialomita, sub forma de tichete sociale pentru femeile fara posibilitati materiale. 

“Acordarea tichetului social pentru persoanele aflate in dificultate reprezinta un ajutor important pentru mamele cu copii nou nascuti din medii defavorizate.

Acesti bani permit accesul la o ingrijire fireasca a copilului si protejeaza mamele vulnerabile si dezavantajate social.

Tocmai de aceea fac apel la toate unitatile administrativ teritoriale din judetul Ialomita, pentru o preocupare sporita in ceea ce priveste acest program guvernamental”, a declarat Constantin Marin, prefectul judetului Ialomita, conform Adevarul.

Au fost acordate deja 49 de tichete pentru mame din 26 de localitati din judetul Ialomita, in prima etapa a programului. Tichetul este acordat o singura data pentru fiecare copil nou-nascut si poate fi folosit in termen de 6 luni.

Tichetul social in valoare de 2.000 de lei, acordat o singura data, poate fi utilizat in termen de 6 luni de la primire. Cu ajutorul acestora se pot cumpara produse pentru ingrijire copilului precum: scutece, produse de igiena, hainute, precum si articole sanitare si medicale pentru mama si pentru nou-nascut.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame dupa nastere Bani de la stat Bani copii

Articole recomandate

Citeste si despre