Varianta Delta afecteaza foarte mult copiii fata de tulpinile precedente. Spitalizarile s-au dublat

/ / Modificat: 2021-08-11
Varianta Delta afecteaza foarte mult copiii fata de tulpinile precedente. Spitalizarile s-au dublat

Autoritatile din SUA sunt in alerta, dupa ce tot mai multi copii au ajuns sa fie spitalizati in urma infectiei cu noua tulpina Delta a coronavirusului. Potrivit statisticilor, numarul copiilor care au avut nevoie de spitalizare s-a dublat saptamanal in SUA. 

Medicii din sectiile ATI spun ca varianta Delta ar afecta copiii mai mult decat celelalte variante de coronavirus. 

De asemenea, conform unui studiu realizat la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim la patru luni de la vindecare copiii au un nivel mai scazut de anticorpi.

Potrivit New York Times in perioada 22 iulie – 29 iulie, SUA a avut aproximativ 72.000 de cazuri de coronavirus in randul copiilor, adica de doua ori mai mult decat in saptamana precedenta. In saptamana 31 iulie – 6 august, au fost spitalizati, in medie pe zi, 216 copii infectati cu SARS-CoV-2. 

Media zilnica a lunii ianuarie 2021 a fost de 217 spitalizari pediatrice. Datele centralizate de New York Times arata ca in Statele Unite ale Americii aproximativ 1% dintre copiii infectati cu SARS-CoV-2 ajung la spital, mortalitatea fiind de 0.01% – adica un copil din 10.000 infectati.

Mai exact, studiu a relevat ca nivelul maxim de anticorpi este atins la trei luni de la diagnosticarea cu COVID-19, dar acesta scade dupa patru luni. Medicii au tras aceasta concluzie dupa ce au monitorizat peste 1.100 de copii, cu varste sub 18 ani.

Taguri Coronavirus copii Noul coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre