Ungaria redeschide scolile dupa o campanie de testare in masa a angajatilor din invatamant

/ / Modificat: 2021-01-05
Ungaria redeschide scolile dupa o campanie de testare in masa a angajatilor din invatamant

Autoritatile din Ungaria au anuntat redeschiderea scolilor dupa sarbatori, dupa o campanie de doua zile de testare in masa a angajatilor din scoli si gradinite. Aceasta testare a avut ca scop desfasurarea activitatii didactice in conditii bune, iar parintii, la randul lor, sa poata munci.

Campania de testare Covid-19 a profesorilor si a personalului scolar, desfasurata sambata si duminica, a fost anuntata in Ajunul Craciunului, dupa ce autoritatile au anuntat pentru prima data testari in masa in luna noiembrie.

Testarile au fost gratuite si s-au realizat pe baza de voluntariat. Persoanele care au dorit sa se testeze s-au programat din timp la unul dintre ele 99 de puncte aflate in Budapesta si in restul tarii. La campanie au participat 263 de echipe de testare, formata din studenti si absolventi de medicina.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rata de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a Romaniei (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociata Covid-19 fiind dubla fata de cea a Romaniei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Redeschidere scoli

Articole recomandate

Citeste si despre