Medicul Mihai Craiu: Scolile vor trebui deschise candva. Sunt tot mai multi adolescenti cu tentative de suicid

/ / Modificat: 2021-01-11
Medicul Mihai Craiu: Scolile vor trebui deschise candva. Sunt tot mai multi adolescenti cu tentative de suicid

Medicul pediatru Mihai Craiu s-a vaccinat anti-Covid, iar cu aceasta ocazie a vorbit despre importanta imunizarii in randul adultilor, un factor esential si pentru redeschiderea scolilor. 

Medicul spune ca scolile ar trebui redeschise, pentru ca numarul cazurilor de tentative de suicid printre adolescenti a crescut in ultima perioada. 

„Ca medic de urgenta, pot sa va spun ca am inceput sa vedem tot mai des adolescenti cu tentative de suicid”, a mai precizat medicul, subliniind efectele negative ale inchiderii scolilor si lipsei socializarii.

Medicul a explicat ca, deocamdata, copiii sub 16 ani nu pot beneficia de vaccin, insa exista studii clinice ale Pfizer si Moderna care au inrolat deja copii, iar rezultatele vor veni la sfartitul trimestrului I al acestui an.In acest moment este important ca parintii sa se vaccineze si, la momentul deschiderii scolilor, si profesorii sa fie imunizati.

„Principalul pericol pentru copii sunt parintii si dascalii care ii pot infecta, deci trebuie avute in vedere aceste categorii”, a subliniat Mihai Craiu.

Intrebat daca scolile ar trebui redeschise din 8 februarie, medicul a atras atentia asupra unui fenomen periculos: „Scolile vor trebui deschise candva. Intrebarea e cum sa facem ca sa le deschidem in siguranta (…) Sunt ferm convins ca scolile trebuie deschise, doar ca trebuie sa fie zona respectiva pe verde.”

Taguri Redeschidere scoli

Articole recomandate

Citeste si despre