Un sofer de autobuz scolar a abandonat, in camp, mai multi copii, dupa ce politia l-a oprit in trafic

/ / Modificat: 2023-10-28
Un sofer de autobuz scolar a abandonat, in camp, mai multi copii, dupa ce politia l-a oprit in trafic

Mai multi elevi au trait spaima vietii lor, dupa ce soferul microbuzului care ii ducea la scoala, i-a abandonat pe un camp. Totul s-a intamplat dupa ce acesta a fost supus unui control al politistilor, care au constatat ca microbuzul pe care il conducea era prea plin.

Evenimentul a avut loc vineri, 20 octombrie, in comuna Mihalaseni, judetul Botosani. Politistii au oprit microbuzul scolar la aproximativ 5 kilometri de destinatie, dupa ce au primit mai multe sesizari ca acesta transporta elevii inghesuiti, potrivit monitorulbt.ro.

In microbuz se aflau 24 de persoane, cu 7 peste limita legala. Soferul mai avea 5 kilometri pana la destinatie, iar 6 copii si un insotitor au fost nevoiti sa coboare in camp, cu promisiunea ca microbuzul se va intoarce si pentru ei. Iritat, insa, de faptul ca a fost amendat cu 1.160 de lei, soferul nu a revenit dupa pasageri decat dupa telefoanele insistente ale parintilor.

In urma incidentului, politistii au deschis o ancheta pentru a stabili daca soferul a incalcat si alte prevederi legale.

Unii parinti dau vina pe oamenii legii pentru situatia creata

Parintii copiilor sunt impartiti in ceea ce priveste responsabilitatea pentru incident creat. Unii dau vina pe politisti, spunand ca ar fi putut sa-l lase pe sofer sa termine cursa cu toti copiii.

„Mai erau cativa kilometri, puteau politistii sa il lase pe sofer sa isi termine cursa cu toti copiii", a spus un parinte.

Oamenii legii, insa, nu au facut altceva decat sa ii ceara soferului sa respecte normele tehnice ale microbuzului, omologat pentru 16+1 locuri.

Altii spun ca responsabili sunt cei de la primarie, care ar impune soferilor sa transporte prea multi copii pentru a economisi bani.

„Imi pare rau de sofer. El nu are nicio vina. Sefii il pun sa conduca asa, sa nu faca prea multe drumuri. Primaria tot promite inca un microbuz, dar nu se intampla nimic in sensul asta”, a spus unul dintre parintii copiilor din microbuz.

  • Surse: monitorulbt.ro
  • Foto: monitorulbt.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autobuz scolar Copii

Articole recomandate

Citeste si despre