Raul Babi, copilul care la 14 ani vorbeste 7 limbi straine si a fost admis deja la facultate!

/ / Modificat: 2024-01-12
Raul Babi, copilul care la 14 ani vorbeste 7 limbi straine si a fost admis deja la facultate!

Raul Babi este elev la scoala Gimnaziala 37 din Constanta si uimeste zi de zi cu performantele sale greu de egalat. Pana la varsta de 14 ani, adolescentul a obtinut titluri nobiliare, este membru al mai multor societati de elita si are o pasiune incredibila pentru limbile straine. Raul vorbeste 7 limbi straine!

Raul Babi a devenit cunoscut in mediul online cand avea doar 12 ani si i-a scris o scrisoare premierului de la acea vreme, Florin Citu, in care ii cerea sa faca ceva si pentru elevii acestei tari. Scrisoarea a devenit virala pe Facebook. Iata cum suna:

„Excelenta Voastra,

Numele meu este Babi Raul si am 12 ani. Sunt elev la Scoala Gimnaziala numarul 37, Constanta. Sunt un copil constiincios, care nu a venit niciodata cu temele nefacute la scoala fiindca mi-am dorit sa-mi cladesc un viitor prin educatie, insa, din fericire, mi-am dat seama de la o varsta frageda ca nu depinde doar de mine sa reusesc in viata, educatia fiind doar unul dintre factori. Vreau din adancul sufletului sa pot ramane in tara, sa lucrez si sa-mi intemeiez o familie aici, in Romania mea!

Suntem invatati la scoala despre marii nostri eroi, despre patriotism si lupta pentru patrie, insa realitatea cu care ne izbim la iesirea din scoala este dureroasa. Nefericitul adevar este ca ignoranta autoritatilor duce la distrugerea inocentei copiilor! Stiati ca scoala, pe scari, se vand tigari, sau ca elevii mai mari scuipa pe geam? Stiati oare ca unii elevi vin cu tigarile electronice si fumeaza pe ascuns in toalete, sau ca „bombardierii” clasei isi permit sa jigneasca uneori profesorii? Cadrele didactice nu se mai pot impune, iar Guvernul nu ii ajuta sub nicio forma!

Stiti foarte bine ca Educatia este baza dezvoltarii fiecarui om si, implicit, fiecarei tari! De ce nu actionati pentru dezvoltarea educatiei? Guvernul condus de dumneavoastra are toata puterea sa schimbe Romania si sa nu ii dezamageasca pe romanii care au votat pentru reusite vizibile, nu promisiuni desarte! Mariti salariile profesorilor, reparati scolile! Rectificati programa! Avem de invatat atat de multe lucruri inutile, care nu ne vor folosi in viata! Ca economist de profesie, ar trebui sa realizati importanta pe care ar avea-o o ora de Educatie Financiara pe saptamana. De ce se pot pune note la Desen, Educatie Fizica sau Muzica, cand unii poate nu au inclinatii fata de aceste materii?!

Ieri la Constanta a ars Spitalul de Boli Infectioase, sunteti unul dintre oamenii care se poate asigura ca acest lucru nu se va mai intampla, insa nu puteti lua nici macar o picatura din durerea celor ce si-au pierdut un apropiat in foc, prin nicio demisie! De ce nu putem sa invatam din primele greseli si sa lasam din stratul de nepasare nesimtita pe care a asternut-o in ultimii aproape 32 de ani!? Cate persoane mai trebuie sa moara, pana cand va exista „REFORMA” pe care o asteptam de la Administratia Liberala de mai bine de 1 an?

Am trecut astazi pe langa spital si am facut o poza peretelui innegrit, iar un om de pe strada a zis in barba ca nu ajuta pe nimeni ca fac poza fiindca oamenii deja au murit! De ce trebuie sa sufere o natiune intreaga din cauza incompetentei de care au dat dovada autoritatile in cele trei decenii post-decembriste? Romanii au avut incredere ca dumneavoastra puteti opri acest cerc vicios in care se afla Sistemul Sanitar din tara, dar pana acum se dovedeste ca altele au fost prioritatile Guvernului Citu!

Oare cate paduri mai trebuie furate in stil mafiot din Romania sub ochii si permisiunea dumneavoastra ca sa bateti cu pumnul in mas(c)a si sa spuneti: „STOP!”, asa cum ati facut si in fata doamnei Ursula von Der Leyen? Este vorba despre oxigenul pe care il respiram si Domnia Voastra si eu! De cati ani mai este nevoie ca Romania sa ajunga o economie de top, o Romanie respectata si un stat European cu care sa ne mandrim, asa cum ne-ati promis (mintit) in campania electorala?!

Drumurile Romaniei sunt distruse, preturile la gaze cresc, Ministrii tac malc! Unde este Industria tarii pentru care cateva generatii au muncit in frig si frica sub un regim totalitar, pe care Adevaratii Liberali l-au indurat in inchisoare? Daca la Congresul PNL s-a putut ca 5000 de oameni sa stea fara masti, in frunte cu liderul tarii, Presedintele Klaus Iohannis, lasati-ne ii pe noi fara botnite la scoala!

Va felicit pentru castigul neasteptat de le alegerile interne din Partidul National Liberal si va rog, in numele intregii natiuni, faceti “Reforma” despre care vorbiti alaturi de colegi de la formarea Guvernului! Ascultati strigatul disperat al Romanilor; adulti si copii, in ultimul ceas!

Doamne ajuta!

Cu toata stima,

Un elev, Babi Raul”

Raul provine dintr-o familie obisnuita, cu posibilitati financiare medii. Mama sa, desi are studii superioare, este secretara la Universitatea „Ovidius” din Constanta, iar tatal este inginer. Acestia si-au dat seama destul de devreme ca au un copil supradotat.

„Cred ca primul indiciu dintr-o serie de astfel de momente a fost dezvoltarea abilitatii de a vorbi la o varsta extrem de frageda. La doar 11 luni, Raul ma uimea deja cu o vorbire fluenta, folosind un limbaj complet creat de el, cu cuvinte inventate pentru fiecare aspect al propriului sau univers si cu o sintaxa interesanta. Consider ca aceasta expresie timpurie a ingeniozitatii sale a reprezentat, de fapt, prima dovada a talentului sau pentru invatarea limbilor straine", a declarat pentru „Adevarul" Romica Babi, mama lui Raul.

Pasiunea pentru limbi straine, care a fost incurajata de parintii care eu investit tot ce aveau in copilul lor, i-a adus lui Raul locul I la Olimpiada Nationala de Limba Latina. Dar aceasta este doar ultima sa performanta dintr-un lung sir de realizari. Adolescentul vorbeste engleza, germana, armeana, turca, greaca, chineza si Esperanto - cea mai raspandita dintre limbile artificiale - si este inscris in diverse cercuri universitare, pe langa scoala generala pe care o frecventeaza.

 raul babi

De asemenea, dupa ce a scris si a documentat o serie de articole, Raul Babi a primit medalia de aur a Societatii de Studii Clasice din Romania, este cavaler al Ordinului Dinastic al Nobilei Familii Agricola - Italia, detine medalia de Fidelitate a Casei Imperiale Braziliene, Baron al Casei Regale a Frantei si diploma pentru conferirea titlului de Cavaler al Dreptatii al Ordinului Ducelui de Bojano - Italia. Realizarile sale i-au adus invitatia de a se inscrie, fara admitere, la Universitatea de Vest din Timisoara.

„Nu intrevad o motivatie singulara care sa justifice dedicarea considerabila a timpului meu liber studiului limbilor straine. Nu am identificat un rationament logic care sa fundamenteze cautarea mea de a intelege si de a vorbi in alte limbi; pur si simplu, ma regasesc in placerea de a imbogati sfera cunoasterii mele", a declarat Raul Babi, pentru „Adevarul”.

Desi are posibilitatea de a obtine o bursa in strainatate, Raul nu se vede in alt loc decat in Romania. Se simte atras de domeniul juridic, dar se fereste sa spuna ca si-a gasit deja calea. Raul spune ca, momentan, se bucura de prezent si asteapta sa vada ce oportunitati ii vor mai aparea in cale.

Cat despre clasa politica, la aproape 3 ani dupa ce i-a scris premierului, Raul e la fel de dezamagit de cei care ne conduc. Este este de parere ca asistam la un „genocid intelectual al Romaniei', iar „creierele” tarii noastre „migreaza” catre Vest.

  • Surse: adevarul.ro, viva.ro
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil destept

Articole recomandate

Citeste si despre