Povestea lui Teddy, baietelul minune care la doar 2 ani a invatat sa citeasca singur si stie sa numere in sase limbi straine

/ / Modificat: 2024-02-09
Povestea lui Teddy, baietelul minune care la doar 2 ani a invatat sa citeasca singur si stie sa numere in sase limbi straine

 

Datorita abilitatilor sale extraordinare, acest baietel tocmai a fost acceptat in asociatia Mensa, la care are acces doar 2% din populatie.

Inteligenta se dezvolta in primii ani de viata ai unui om, atunci cand suntem bebelusi. Apoi urmeaza un curs previzibil: sa inveti sa mergi, sa balbai, sa citesti sau sa faci adunari si scaderi dureaza in medie mai mult de cinci ani. 

Totusi, din cand in cand apare cate un bebelus care se dovedeste a fi un geniu. Acesta este cazul lui Teddy, in varsta de patru ani, care locuieste in Portishead, Marea Britanie. Dupa cum relateaza BBC, la doar doi ani, acesta a invatat singur sa citeasca, "uitandu-se la televizor", explica mama sa, Beth Hobbs. 

Mama lui a marturisit ca fiul ei a inceput mai intai sa scrie literele, iar cand a ajuns la gradinita stia deja sa citeasca. Educatoarele au fost uimite de inteligenta micutului. 

A invatat sa numere singur in sase limbi straine

Acest lucru i-a uimit pe parintii sai, care habar nu aveau cand incepuse fiul lor sa citeasca. Partea cea mai frumoasa a venit mai tarziu, cand micutul Teddy a fost surprins in camera lui scotand sunete ciudate. "Se juca pe tableta lui, scotea niste sunete ciudate pe care nu le recunosteam si l-am intrebat ce este, iar el mi-a spus: "Mami, numar in mandarina"", a explicat mama lui, care inca nu-si poate reveni din uimire.

La doar patru ani, Teddy a invatat deja sa numere pana la 100 in sase limbi, inclusiv in mandarina, in afara de engleza. Acest progres educational rapid si inteligenta sa ridicata l-au facut sa fie acceptat in organizatia Mensa pentru cei dotati la doar trei ani. 

In prezent, este cel mai tanar membru al asociatiei din Marea Britanie. Pentru a te inscrie in Mensa, care are peste 140.000 de membri in intreaga lume, trebuie sa te situezi in a 98-a percentila sau mai sus la un test de inteligenta. Nu le pasa de varsta, nationalitate, politica, religie sau daca esti sarac sau bogat. Ei accepta pur si simplu membri extrem de inteligenti, cu scopul de a stabili un mediu stimulativ din punct de vedere social si intelectual pentru membrii lor.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii 2 ani Baietel 2 ani Copil destept Copil inteligent

Articole recomandate

Citeste si despre