10 semne care arata ca vei avea un copil super destept

/ / Modificat: 2018-11-01
10 semne care arata ca vei avea un copil super destept

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, au descoperit mai multe semne care arata, de la varste fragede, ca un copil are un IQ de geniu. 

Unor bebelusi li s-a spus sa nu atinga o boaba de strugure pusa sub o ceasca. Cei mai multi copii de doi ani au atins-o imediat, iar cei care au rezistat tentatiei timp de un minut au obtinut cu 19% mai mult decat primii la testele de inteligenta pe care le-au dat pana au implinit opt ani. 

Un scor intre 121-150 indica o inteligenta peste medie. Oricine obtine peste 150 se considera ca are o inteligenta de geniu. IQ sau "intelligence quotient" este termenul folosit pentru abilitatea de a gandi si de a rationa. 

Nou-nascut

Bebelusii care se nasc cu o greutate peste medie si fara probleme de sanatate ar putea fi niste genii. Copiii care au fost hraniti corespunzator in timpul vietii intrauterine au sanse mai mari sa aiba o inteligenta cu mult peste medie, a aratat un studiu realizat pe 3.000 de copii, publicat în British Medical Journal.

Intre 1 an si 2 ani 

Copiii care aud inca de cand se nasc vorbindu-se in mai multe limbi straine in jurul lor au un IQ mai mare decat majoritatea. Concluziile unui alt studiu, publicat în revista britanica „Child Development“, a aratat ca in cazul copiilor nascuti din parinti care vorbeau mai multe limbi straine s-a inregistrat un IQ peste medie. 

Varsta de 3 ani

Conform unui alt studiu, copiii cu o inaltime peste medie inainte sa implineasca varsta de trei ani au obtinut rezultate mult mai bune la testele de inteligenta.

Varsta de 4 ani 

Cercetatorii de la King’s College din Londra au observat ca micutii care deseneaza la varsta de patru ani o imagine realista a unei persoane umane se vor dovedi, la adolescenta, mai inteligenti decat ceilalti care nu pot face acest lucru. Specialistii au studiat 15.000 de desene realizate de copii, in varsta de 4 ani. 

Varsta de 5 ani 

Pare ingrijorator, dar nu este cazul. Daca copilul tau spune minciuni fara oprire inseamana ca va fi foarte inteligent. Asta spune un studiu canadian la care au participat 1.200 de copii, cu varste intre doi ani si 17 ani. Medicii au explicat ca inventarea unei situatii sau povesti este un bun indicator al unui IQ peste medie. 

Varsta de 6 ani 

Copiii cu aptitudini muzicale si care pot canta la un instrument muzical de la varste fragede sunt mai dezvoltati din punct de vedere emotional. Este concluzia unui studiu realizat de  Universitatea Colegiului de Medicina din Vermont, SUA, pe un esantion de 232 de copii, cu varste intre 6 si 18 ani. Cei care cantau la un instrument muzical faceau fata mai bine emotiilor si anxietatii. 

Varsta de 7 ani

Copiii care reuşesc sa citeasca mai bine decat media la varsta de sapte ani obtin si rezultate mai bune la testele de inteligenta.

Varsta de 8 ani

Copiii care adorm tarziu si trag mereu de timp cand trebuie sa mearga la culcare, devin adulti extrem de inteligenti, mai ales daca prezinta acest obicei de la varste foarte fragede. 

Varsta de 9 ani

Un studiu realizat de Universitatea din Cardiff, pe 5.000 de copii cu varste intre 9 si 11 ani, a demonstrat ca micutii care mancau in mod frecvent un mic dejun sanatos au aratat rezultate de doua ori mai bune la testele de inteligenta decat cei care nu aveau acest obicei. Micul dejun este cea mai buna masa a zilei pentru dezvoltarea creierului, daca hrana este sanatoasa.

Varsta de 10 ani 

Copiii vorbareti sunt, de regula, mai inteligenti decat majoritatea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Copil destept Geniu Inteligenta

Articole recomandate

Citeste si despre