O tabara de schi s-a transformat in cosmar pentru 28 de copii. Parintii acuza ca micutii au primit ciorba „cu apa din hazna”

/ / Modificat: 2023-02-27
O tabara de schi s-a transformat in cosmar pentru 28 de copii. Parintii acuza ca micutii au primit ciorba „cu apa din hazna”

Parintii a 28 de copii ii acuza pe organizatorii unei tabere de schi ca i-au imbolnavit pe acestia. Micutii au mers, unii alaturi de parintii lor, in statiunea Poiana Brasov pentru a se bucura de o vacanta la schi, insa totul s-a terminat cat se poate de prost.

Pentru aceasta tabara, fiecare participant a platit 2.000 de lei, insa dupa doar doua zile adultii si copiii s-au ales cu toxiinfectie alimentara. Pentru doi dintre copii, lucrurile au fost grave si au ajuns la spital, avand nevoie de ingrijiri medicale. Parintii revoltati ii acuza pe organizatori ca au gatit mancarea folosind apa din toaleta.

„Ne-a venit mancarea comandata in loc de porcariile alora. De 10.000 de ori mai buna. De un miliard de ori mai buna!”, a spus un parinte, pentru Observator. Cu toate ca reprezentantii ANPC nu au reusit sa dea de proprietarul pensiunii, DSP a inchis unitatea de cazare.

La scurt timp dupa ce au ajuns in tabara, micutii au inceput sa acuze stari de rau. Rand pe rand, copiii au facut toxiinfectie alimentara si au avut nevoie de tratament. Dupa ce mai multi copii s-au imbolnavit, parintii au intrat in alerta.

 „Varsaturi pana la deshidratare, glicemie foarte mica. Mi-au zis domnii doctori de acolo, i-au facut niste injectii, perfuzii. Mi-am luat copilul in patura si am fugit cu el la Brasov”, a povestit tatal unuia dintre copii, pentru aceeasi sursa.

Parintii acuza ca apa de acolo nu era potabila si spun ca mancarea ar fi fost preparata cu apa contaminata.

„Le-a fost servita o ciorba cu apa din hazna, mai pe scurt. Inteleg ca apa avea un miros ciudat. Apa cu care urma ca ei sa se spele pe dinti, sa isi faca dus, le-a fost servita si la masa. Niste cremvursti care nu prea erau cremvursti. Li s-a promis muschi de vita care de fapt era parizer”, a mai completat parintele unui copil.

O alta mama spune ca fiul ei nu s-a putut spala pe dinti cu apa de la chiuveta, fiindca avea un miros urat. In tabara se aflau in total 28 de copii, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, unii dintre ei insotiti de profesori, altii de parinti. Cand mai multi copii au inceput sa se simta rau, dascalii insotitori i-au sunat si pe parintii celorlalti pentru a le semnala situatia.

Unul dintre profesorii insotitori spune ca dascalii au fost nevoiti sa le asigure mancarea copiilor si sa il dea afara pe bucatarul de la unitatea de cazare. Tot ei au transportat la spital o fetita si un baietel. Situatia a dus la o plangere catre ANPC, care a trimis inspectorii in control. Acestia au constatat ca pensiunea nici macar nu avea apa curenta, iar mizeria era peste tot. Pensiunea a fost inchisa in urma neregulilor gasite.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Toxinfectia alimentara Imbolnaviri Tabara vacanta

Articole recomandate

Citeste si despre