Noua tulpina a coronavirusului s-ar transmite mai usor si la copii

/ / Modificat: 2020-12-22
Noua tulpina a coronavirusului s-ar transmite mai usor si la copii

Noua tulpina a coronavirusului, descoperita in Marea Britanie, s-ar transmite mai usor si la copii, cred oamenii de stiinta. 

Pana acum nu sunt date concrete in acest sens, insa daca se va confirma aceasta ipoteza, acest lucru ar insemna „o proportie semnificativa” din cresterea transmisiei, spun membrii grupului consultativ al guvernului pentru amenintarile cu virusuri respiratorii noi si emergente (Nervtag).

Cercetarile realizate pana acum au aratat ca tulpinile anterioare ale coronavirusului au afectat mai greu copiii decat adultii, deoarece acestia ar avea un numar mai mic de receptori la nivel celular in organismul lor (receptorul ACE2).

Noua tulpina ar schimba insa radical acest lucru, arata sursa citata. Potrivit profesoarei Wendy Barclay, de la Nervtag si Imperial College din Londra, noua tulpina ar afecta la fel de mult si copiii in ceea ce priveste transmiterea.

 "Copiii sunt acum la fel de sensibili, probabil, la acest virus ca si adultii si, prin urmare, (...) ne asteptam sa vedem mai multi copii infectati", a spus Wendy Barclay.

”Exista insa multe incertitudini legate de noua tulpina, care este cu pâna la 70% mai contagioasa decât variantele precedente.

Potrivit lui Neil Ferguson, profesor si epidemiolog de la Imperial College London si membru al grupului mentionat, "exista un indiciu ca [varianta noua de coronavirus] are o inclinatie mai puternica sa infecteze copii (…) Nu am stabilit vreo forma de cauzalitate in cest sens, dar se vede in date".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus copii Virus copii

Articole recomandate

Citeste si despre