Ce este ”virusul misterios” din China si care sunt simptomele

/ / Modificat: 2023-12-05
Ce este ”virusul misterios” din China si care sunt simptomele

In China au fost inregistrate numeroase cazuri de afectiuni respiratorii in randul copiilor, incepand cu mijlocul lunii octombrie. OMS este in stare de alerta si a cerut cat mai multe informatii despre virusul misterios care se raspandeste cu repeziciune si in Europa, in Franta fiind inregistrate deja primele cazuri. 

Ce spun specialistii din China despre noul virus 

Autoritatile chineze spun ca afectiunea misterioasa nu ar fi provocata de un nou virus, ci de o combinatie de boli respiratorii cauzate de sezonul rece. Cu toate acestea, expertii in sanatate sunt ingrijorati si se tem ca boala s-ar putea raspandi in Europa, iar unii cred ca epidemia ar putea fi tratata ca un scenariu de genul Covid. 

Profesorul Ian Jones, medic virolog de la Universitatea Reading, crede ca Marea Britanie ”poate scapa acest sezon”, pentru ca in Europa nu este inca epidemie. ”Ar putea fi vorba de o epidemie de sezon locala, care se intampla sa coincida cu cazurile din China. Pneumonia poate avea multe cauze, deci ma indoiesc ca poate fi analizata corect pana nu se identifica infectiile afiliate”

”La ora actuala, nu exista nicio dovada ca numeroasele cazuri de pneumonie pediatrica din China sunt cauzate de un virus nou”, a declarat Zania Stamataki, profesor asociat de imunologie virala la Universitatea din Birmingham.

De asemenea, Dr Leana Wen spune ca actuala epidemie nu pare sa puna probleme pe plan international. ”Ar fi fost ingrijorator pentru comunitatea medicala internationala daca ar fi aparut un nou patogen, asa cum a aparut Covid-19 in iarna lui 2019. Nu pare sa fie cazul acum”.

Ce simptome are virusul misterios din China 

Principalele simptome ale noului virus misterios din China sunt febra, tusea, starea de oboseala, mucus verde si respiratie greoaie. Totusi, unele persoane infectate nu prezint astfel de simptome, nici macar tuse, avertizeaza specialistul in boli infectioase Dr Neil Stone.

OMS a cerut autoritatilor din China sa ia masuri pentru a reduce riscul infectarilor, prin vaccinuri, distanta fata de persoanele infectate, testari, masca, aerisirea spatiilor aglomerate si splatul regulat pe maini. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Virus gripal Virus Virus copii

Articole recomandate

Citeste si despre