Norma didactica redusa pentru profesorii cu vechime mai mare de 15 ani

/ / Modificat: 2023-04-28
Norma didactica redusa pentru profesorii cu vechime mai mare de 15 ani

Meseria de dascal este una solicitanta, iar pe masura ce inainteaza in varsta, profesorii au parte de tot mai multe provocari. Ministerul Educatiei pregateste o schimbare care sa vina in prijinul dascalilor care se afla de mai mult de 15 ani la catedra.

Cadrele didactice ar putea avea o norma didactica redusa, cu conditia sa aiba gradul didactic I. Ministerul Educatiei a transmis, prin intermediul unei postari pe pagina de Facebook, ca in pachetul cu noile Legi ale Educatiei a fost inclusa si aceasta prevedere pentru dascali.

„Stim ca efortul depus de profesori nu este unul usor. Zi de zi, acestia sunt aproape de elevi, se implica cu totul in educatia lor si fac fata cu succes tuturor provocarilor care apar. Iar pentru toate acestea si multe altele, ei merita sa fie rasplatiti. Prin noile Legi ale Educatiei, pretuim si recompensam munca profesorilor nostri prin reducerea normei didactice dupa 15 ani. Astfel, ei vor putea petrece mai putine ore la catedra si vor avea mai mult timp liber pentru ceea ce le place.”, se arata in mesajul transmis de Minister.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca dascalii

Reprezentantii Ministerului Educatiei au venit cu cateva precizari importante in ceea ce priveste acest proiect de lege. Prevederea se adreseaza tuturor dascalilor din invatamantul gimnazial, liceal si postliceal, profesorilor din unitatile si clasele cu program integrat si suplimentar de arta si sportiv, precum si celor din unitatile de educatie extrascolara, care au dobandit cel putin licentierea in cariera didactica.

Masura ii vizeaza si pe profesorii de instruire practica si maistrii-instructori care au dobandit cel putin licentierea in cariera didactica, precum si personalul didactic de predare din invatamantul special.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Legea educatiei Legea invatamantului

Articole recomandate

Citeste si despre