Legea Invatamantului, in favoarea educatiei pentru elevele gravide si elevii parinti. Ce masuri au fost introduse

/ / Modificat: 2023-04-26
Legea Invatamantului, in favoarea educatiei pentru elevele gravide si elevii parinti. Ce masuri au fost introduse

Ministerul Educatiei isi doreste ca elevele care au ramas insarcinate, dar si cele care au nascut, sa-si continuie studiile. In plus, pregateste o serie noua de masuri de sprijin pentru acesti elevi, precum consiliere scolara si psihologica, sprijin financiar, ore online si posibilitatea de amanare a examenelor pentru tinerele gravide si viitorii tati.

Introducerea articolului 74 in Legea Invatamantului, care prevede educatie tinerelor gravide si a printilor elevi, a fost votata in unanimitate de Comisia pentru invatamant.

Potrivit legii, tinerii „vor beneficia de un program de studiu adaptat nevoilor lor, care sa le permita sa-si continue studiile, inclusiv prin oferirea, acolo unde este posibil, de posibilitati de invatare online”.

In plus, acesti elevi vor avea anumite facilitati, precum: „motivarea unui numar limitat de absente; transferul in cadrul unor grupe speciale cu program flexibil; asistenta medicala specifica in cabinetele de medicina scolara si in cabinete specializate; activitati de invatare remediala; consiliere scolara, inclusiv cu sprijinul unui mediator scolar si psihologica; prioritate la accesarea serviciilor complementare de educatie timpurie si posibilitatea de a amana examenele in cazul in care acestea coincid cu perioada de nastere sau cu perioada de ingrijire a copilului”.

De asemenea, articolul mai prevede ca Directia Judeteana pentru Invatamant Preuniversitar/Directia Municipiului Bucuresti pentru Invatamant Preuniversitar sa monitorizeze situatia si progresul elevelor gravide si elevilor parinti in ceea ce priveste continuarea studiilor. 

FOTO: replicaonline.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Legea educatiei Legea invatamantului

Articole recomandate

Citeste si despre