Un adevarat miracol. S-a nascut la 22 de saptamani si a supravietuit. Medicii, surprinsi de evolutia bebelusului

/ / Modificat: 2023-07-22
Un adevarat miracol. S-a nascut la 22 de saptamani si a supravietuit. Medicii, surprinsi de evolutia bebelusului

Caz uluitor! Un bebelus a venit pe lume la 22 de saptamani de sarcina si, desi medicii i-au dat doar 10% sanse de supravietuire, s-a intamplat o minune. Fetita a luptat sa traiasca si a demonstrat ca miracolele exista!

Este vorba despre o fetita din Tara Galilor care s-a nascut la doar 22 de saptamani a reusit sa supravietuiasca, iar dupa 132 de zile in spital, a ajuns acasa alaturi de parintii ei. Micuta Imogen cantarea 515 grame atunci cand a venit pe lume la Spitalul Singleton din Swansea pe 6 septembrie. Lupta cu moartea nu a fost usoara, iar micuta a petrecut nu mai putin de 132 de zile in spital. Acum a ajuns acasa.

“A fost atat de infricosator. Durerea a fost ingrozitoare… Intrasem in modul de supravietuire pentru mine si copilul meu si am incercat sa continui sa respir prin durere”, a spus Rachel, mama micutei. Aceasta a ajuns la spital dupa petrecerea de dezvaluire a sexului bebelusului.

A nascut dupa doar cateva minute de cand a ajuns la spital. Experienta de acolo, vazandu-si copilul la Terapie Intensiva Neonatala, nu a fost deloc usoara:

“Acest copil ar trebui sa fie in burtica mea, dar nu este. Acest fat este acum copilul meu in fata mea si acum trebuie sa am incredere in toti acesti oameni din jurul meu”, spunea Rachel ca erau gandurile sale.

Imogen a depasit mai multe probleme:  un murmur cardiac, o hemoragie pulmonara si numeroase transfuzii de sange. Spitalul a oferit gazduire cuplului in apropiere timp de 13 saptamani pentru a se asigura ca pot fi cu Imogen cat mai mult posibil si a oferit consiliere pentru tulburarea de stres posttraumatic.

Cel mai prematur bebelus supravietuitor este Curtis Zy-Keith Means din SUA, nascut la 21 de saptamani si o zi, cu 11 zile mai devreme decat Imogen.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nasterea prematura Miracol

Articole recomandate

Citeste si despre