Gemeni nascuti la 30 de ani dupa ce au fost conceputi. Cei mai “batrani” embrioni

/ / Modificat: 2023-01-29
Gemeni nascuti la 30 de ani dupa ce au fost conceputi. Cei mai “batrani” embrioni

Un caz inedit care a stabilit un nou record. Doi gemeni s-au nascut la 30 de ani dupa ce au fost conceputi. Cei doi gemeni din Statele Unite ale Americii au fost nascuti la 30 de ani distanta de la data conceperii. Acest lucru este posibil deoarece embrionii au fost criogenati. Acestia au doborat astfel recordul anterior al unui copil care s-a nascut la 27 de ani diferenta fata de momentul conceperii.

Gemenii Lydia si Timothy Ridgeway s-au nascut la finalul anului trecut, insa povestea lor incepe in urma cu 30 de ani. Parintii acestora au decis sa pastreze embrionii pentru a-i folosi peste cativa ani. 

In aprilie 1992, un cuplu casatorit pasea in incinta laboratorului de fertilitate de pe Coasta de Vest. Acestia au fost unii dintre cei mai vechi donatori ai unor embrioni criogenati, care au ajutat ulterior la nasterea unor copii in cazul cuplurilor care nu puteau avea proprii copii.

Practic, actualii parinti ai Lydiei si ai lui Timothy erau ei insisi niste copii atunci cand gemenii lor erau fertilizati si inghetati. Tinand cont de data conceptiei embrionilor, se poate spune ca diferenta de varsta dintre parinti si gemeni este de doar cativa ani.   “Noi nu am ales in mod specific embrionii care au petrecut cel mai mult timp criogenati. Noi am vrut acei embrioni care se aflau pe lista de asteptare de multa vreme”, a declarat Philip, tatal gemenilor, pentru CNN.
Potrivit specialistilor americani, embrioni umani congelati pot fi pastrati pana la 55 de ani din momentul in care au fost donati si nu exista dovezi care sa sugereze ca ar fi afectati de durata timpului petrecut in congelator, scrie realitatea.net.

FOTO: captura video CNN

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gemeni nou-nascuti Crioconservare embrioni

Articole recomandate

Citeste si despre