Urmeaza sa ai gemeni? Nume perfecte pentru copiii tai

/ / Modificat: 2022-10-31
Urmeaza sa ai gemeni? Nume perfecte pentru copiii tai

Chiar daca se vor naste in aceeasi zi, gemenii nu sunt identici. Pot fi identici ca si infatisare, dar personalitatea acestora va fi diferita. Toti parintii de gemeni pot confirma acest lucru.

De aceea, alegerea numelui ar trebui sa fie individuala. Insa, multi parinti cauta nume care sa rimeze, sa aiba o sonalitate aparte si sa fie diferite fata de numele cu care suntem deja obisnuiti. 

Tocmai de aceea, va sugeram cateva nume potrivit pentru gemeni, fie ca urmeaza sa ai fete sau baieti, ori baiat si fata.

Nume potrivite pentru gemeni baieti

Alexander si Edmund: in timp ce Alexander provine din greaca, Edmund provine din engleza veche. Cu toate acestea, ambele au acelasi inteles: "aparator al omului" sau "protector bogat".

Arthur si Leon: ambele sunt de origine latina si fac aluzie la baietelul care este "curajos".

Asher si Felix: primul este de origine evreiasca, in timp ce Felix este de origine latina. Ambele fac aluzie la cel mic care este "norocos si binecuvantat".

Cameron si Matthew: primul nume isi are originea intr-un vechi clan scotian. Al doilea este ebraic si face aluzie la "darul lui Dumnezeu".

Emil si Matei: numele ebraic Mateo se combina perfect cu Emil, care provine din etrusca.

Filip si David: de origine ebraica si greaca, fac aluzie la copiii "iubiti".

Frederick si Milo: ambele optiuni provin din radacini germanice si fac aluzie la "milostiv" si "conducator pasnic".

Louis si Walter: prima optiune este germana, iar cea de-a doua este franceza. In acest sens, unul este "conducatorul armatei", iar celalalt este "razboinicul renumit".

Matei si Teodor: primul provine din ebraica, iar al doilea din greaca. Cu toate acestea, ambele fac aluzie la "darul lui Dumnezeu".

Nume potrivite pentru gemeni fete

Olivia si Sophia: Olivia vine din latina, iar Sophia din greaca. Ambele fac aluzie la fetele "intelepte" si au conotatii naturale.

Gabriella si Isabella: ambele nume sunt de origine ebraica si fac aluzie la cei "trimisi, alesi si iubiti de Dumnezeu".

Abigail si Isabella: ambele optiuni sunt de origine biblica. In special, primul se refera la "bucuria Tatalui" si se combina perfect cu sensul lui Isabella, care provine din Elizabeth.

Elizabeth si Emily: varianta anglo-saxona a numelui ebraic Elizabeth se alatura vocii latinesti Emily, care inseamna "lucratoare".

Ava si Mia: "cel care da viata" si "cel ales" suna in ton unul cu celalalt. Ambele au radacini ebraice.

Anna si Brianna: numele ebraic Anna ("cea care este plina de har") intalneste optiunea gaelica Brianna ("femeie de mare putere").

Abigail si Lillian: Cel din urma este varianta englezeasca a lui Lilibeth (Elizabeth), "simbol al puritatii" si se combina perfect cu numele ebraic Abigail in radacinile sale.

Samantha si Sophia: primul nume este o optiune ebraica si o defineste pe fata "care stie sa asculte". Pe de alta parte, Sophia vine din greaca pentru a defini pe cea care "are intelepciune".

Ella si Olivia: prima alegere provine din germana veche, iar cea de-a doua este de origine latina. Ambele sunt frumoase si definesc "femei speciale".

Annabella si Isabella: sunt de origine ebraica si definesc femei "pline de har, atinse de Dumnezeu".

Chloe si Zoe: ambele nume provin din limba greaca. Pe de o parte, Chloe inseamna "infloritoare", in timp ce Zoe inseamna "femeie plina de viata".

Elizabeth si Victoria: numele ebraic Elizabeth si numele latin Victoria, inspira o armonie fara egal si ne duc cu gandul la unele dintre cele mai mari regine ale lumii.

Nume potrivite pentru gemeni de sexe diferite:

  • Abigail si Benjamin
  • Abigail si Jacob
  • Addison si Jackson
  • Alex si Sofia
  • Andrew si Emma
  • Dorothy si Jack
  • Ella si Jackson
  • Jack si Emma
  • Emma si Guillermo.
  • Erica si Jonathan.
  • Isabel si Guillermo
  • Jacob si Oliva
  • Lucille si Hudson
  • Nicolas si Sofia
  • Noah si Sofia
  • Sofia si William

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gemeni nou-nascuti Gemeni Nume bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre