Gestul impresionant facut de presedintele Macedoniei de Nord pentru o fetita cu sindrom Down dupa ce a fost respinsa la scoala

/ / Modificat: 2022-02-11
Gestul impresionant facut de presedintele Macedoniei de Nord pentru o fetita cu sindrom Down dupa ce a fost respinsa la scoala

Presedintele Macedoniei de Nord a facut un gest superb pentru o fetita in varsta de 11 ani, cu sindrom Down. Seful statului a dus-o de mana pe micuta la scoala, dupa ce parintii si colegii fetelor au solicitat ca ea sa nu mai fie primita la ore. 

Revoltat de aceasta situatie, preşedintele Stevo Pendarovski s-a implicat direct in acest caz si a dus-o pe micuta Embla la şcoala din Gostivar de mana. Oficialul a spus ca astfel de comportamente sunt inacceptabile si pun în pericol drepturile copiilor, în special când vine vorba de cei cu o dezvoltare atipică.

 „Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile lor, ci şi să se simtă egali şi bineveniţi în lumea care le aparţine în mod natural, băncile şi curtea şcolii”, a spus preşedintele Pendarovski, după vizita la Gostivar, un oraş la 70 km vest de capitala Skopje.

„Este obligaţia noastră, ca stat, dar şi ca indivizi, iar elementul-cheie în această misiune comună este empatia”, a spus preşedintele nord-macedonean. „Va ajuta copiii precum Embla, dar ne va ajuta şi să învăţăm de la ei cum să ne bucurăm cu adevărat, să împărtăşim şi să fim solidari. În această societate suntem cu toţii egali”, a mai precizat preşedintele. Conducerea şcolii a reacţionat rapid, iar Comisia pentru protecţia copilului a decis deschiderea unei proceduri în cazul Embla. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sindrom Down

Articole recomandate

Citeste si despre