O mama se revolta: "Dupa ore de asteptare pe holurile spitalelor, mi-au spus sa caut un preot"

/ / Modificat: 2019-01-31
O mama se revolta:

O mamica din Olt povesteste despre drama prin care a trecut cu fetita sa in varsta de trei ani. Aceasta a mers din spital in spital, a facut analize peste analize, pentru ca in final sa afle ca micuta Maria are gripa si se zbate intre viata si moarte.

Tot calvarul a inceput in urma cu trei saptamani cand pe corpul fetitei au aparut niste pete. "Prima data am mers la Caracal. Aici mi-au spus ca s-ar putea sa aiba o alergie. M-au trimis la Slatina, mi-au dat un tratament, petele au inceput sa se retraga. Fetita mea are sindromul Down si mereu am avut grija, i-am urmarit evolutia si cand mi se parea ceva in neregula mergeam imediat la doctor. De data asta, am observat ca era palida si m-am gandit sa-i fac niste analize", povesteste Paula Voinea, citata de adevarul.ro

Au urmat teste facute la o clinica privata, in urma carora medicul de familie i-a recomandat sa le repete. Asa a ajuns la spitalul din Carcal, unde fetita a fost suspusa altor analize. Medicii de aici i-au transmis sa mearga la Marie Curie sau Fundeni pentru ca Maria are o problema grava.

"Am simtit cum cade cerul pe mine"

Asa a ajuns Paula Voinea cu fetita la Marie Curie, pe data 21 ianuarie.

"M-au tinut 8 ore cu fetita pe holul spitalului. Mergeam cu ea sa-i faca o analiza, ne intorceam pe hol. O mai vedea un doctor, reveneam pe hol. Erau multi copiii acolo, multi tuseau. Fetita mea era vioaie si, daca am stat atatea ore acolo, am lasat-o sa se joace cu unii dintre ei. Se prefacea ca este doctorita si ii consulta. Intr-un final, m-au chemat intr-un cabinet si mi-au spus ca micuta mea este suspecta de leucemie acuta. Am simtit cum cade cerul pe mine. Mi-au dat un bilet de trimitere catre Fundeni, au zis s-o internez de urgenta. Nu mi-au dat o salvare, am luat un taxi si am fugit acolo. La Fundeni, s-au uitat pe acte, dar n-au vrut s-o interneze. Au spus ca nu am trimitere de la medicul de familie. Le-am explicat ca sunt din Olt, ca am un bilet de trimitere de la Marie Curie, dar n-au vrut sa ma asculte", mai spune mama fetitei.

In aceste conditii, femeia a fost nevoita sa se intoarca acasa, in Olt, pentru a lua trimitere de la medicul de familie, decisa sa revina a doua zi la Fundeni. Dar peste noapte, fetita a facut febra mare si a mers cu ea de urgenta la spital la Caracal.

"Am aflat ca fetita are gripa"

Medicii de la Caracal au trimis-o la Slatina.

"Aici a fost diagnosctica cu gripa, dupa ce i-au facut testul. Apoi mi-au spus sa caut preot, s-o impartasesc. Nu va pot spune ce am simtit, parca mi-au infipt un cutit in inima. A fost transferata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova. A stat cateva zile aici si au trimis-o la spitalul de urgenta pentru ca starea ei s-a inrautatit", a povestit mama.

"Fetita a ajuns la noi in stare grava, este ventilata mecanic, starea este stabila, dar pronosticul este, din pacate, rezervat", a declarat Cristina Geormaneanu, purtator de cuvant al SCJU Craiova, potrivit adevarul.ro

De pe data de 27 ianuarie, de cand micuta se afla la terapie intensiv, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, parintii se roaga si spera intr-o minune.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Sindrom Down

Articole recomandate

Citeste si despre