Dezbatere incinsa despre coronite. Raspunsul unei studenta pentru o profesoara care nu este de acord cu eliminarea acestora

/ / Modificat: 2022-06-25
Dezbatere incinsa despre coronite. Raspunsul unei studenta pentru o profesoara care nu este de acord cu eliminarea acestora

Un adevarat razboi a pornit pe internet dupa ce o profesoara a propus eliminarea coronitelor de la finalul anumului scolar. Parintii, profesorii si nu numai s-au impartit in doua tabere. Unii care sunt pentru si unii care sunt impotriva acestui lucru.

Printre multitudinea de discutii interminabile de pe internet, se regaseste postarea unei profesoare care nu intelege de unde vine aceasta surare care a pornit impotriva coronitelor.

"Eu nu prea inteleg supararea de zilele astea impotriva coronitei. Va rog, imi explicati si mie? Este vorba de coronita in sine sau de simbolul ei? Pentru ca, pana la urma, in viata, performanta se premiaza intr-un fel sau altul. Cand elevii nostri iau premii la olimpiadele internationale primesc medalii, nu? Nu sunt tot un fel de coronite? Si nu sunt altii acolo care nu iau premii? Nu se simt aiurea ca ei nu iau? Si nu numai la scoala e asa. Daca merg 10 oamenii la interviu pentru un job, doar unul va fi ales. Asta nu e o competitie? Ceilalti 9 nu vor fi tristi mai ales ca pe parcursul scolii au fost egali cu ceilalti? Sunt atatea si atatea premii si concursuri peste tot in lume si toate rasplatesc valoarea. O lume intreaga se uita la ele si nimeni nu se supara ca unii sunt premiati si altii nu", a scris o profesoara pe Facebook.

Mesajul acesteia nu a trecut neobservat. O studenta i-a rapsuns puctand mai multe aspecte importante.

"Problema nu este reprezentata de coronite si de aprecierea celor care depun efort sa fie buni, ci de mentalitatile parintilor"

"Doamna profesoara, eu o sa vorbesc din perspectiva unui copil care a luat coronita pe tot parcursul scolii generale. Niciodata in viata mea nu m-am crezut superioara celor care nu au luat, ci doar m-am simtit apreciata pentru efortul pe care l-am depus. Competitia este buna, in limite normale. Am invatat pentru mine, in primul rand, pentru ca doream sa stiu, sa am cultura generala. Am invatat ce inseamna competitia, pe care o intalnim peste tot, fie ca ne place sau nu. Cei care eram premianti ii ambitionam si pe cei din jur si ii ajutam pe cei care aveau un alt ritm.

Asadar, problema nu este reprezentata de coronite si de aprecierea celor care depun efort sa fie buni, ci de mentalitatile parintilor, in primul rand, care transforma competitia noastra, a copiilor, in invidie “Iulia de ce e a luat 10 si tu nu?”. Cei 7 ani de acasa lipsesc cu desavarsire si va spun asta din perspectiva cuiva care lucreaza cu multi oameni, de toate varstele. Bineinteles, problema este si la “profesorii” aceia care fac diferente intre elevi, care nu explica pentru toti, in mod egal. Am trecut si prin umilinta in liceu si am avut parte de profesori care m-au marcat intr-un sens negativ. Dar am avut parte si de multi profesori extraordinari.

Problemele sistemului de invatamant sunt altele, nu coronitele. Abandonul scolar si analfabetismul functional nu sunt datorate coronitelor. Lipsa de educatie (cei 7 ani de acasa) nu este datorata coronitelor. Sunt de acord ca in alte tari exista alt sistem, insa si noi trebuie sa fim deschisi acelui sistem. Si cu toate relele sistemului de invatamant din Romania, elevii nostri sunt premiati la olimpiade de matematica, suntem recunoscuti la facultati de prestigiu din strainatate si doriti acolo. Trebuie sa privim si partea asta. Elevii romani fac performante deosebite in ciuda unui sistem care nu-i ajuta. Oare asta nu merita premiat si aplaudat?", a scris o studenta.

FOTO: stiripesurse.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incheiere an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre