Cand se incheie anul scolar 2022-2023. Cate mini-vacante mai au elevii pana atunci

/ / Modificat: 2023-04-24
Cand se incheie anul scolar 2022-2023. Cate mini-vacante mai au elevii pana atunci

A mai ramas putin pana la vacanta de vara, pe care o asteapta cu sufletul la gura toti elevii romani. Dupa vacanta de Paste, elevii au inceput ultimul modul de invatare. Acesta se va incheia la jumatatea lunii iunie, atunci cand incepe vacanta de vara, daca situatia nu se va complica din cauza posibilei greve generale a profesorilor, anuntata de sindicatele din invatamant.

Majoritatea elevilor romani vor intra, asadar, in vacanta pe data de 16 iunie 2023. Exceptie fac elevii din anii terminali, care vor lua vacanta mai devreme, pentru a se putea pregati pentru examenele finale. Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor intra in vacanta cu o saptamana mai devreme, adica pe data de 9 iunie 2023. Si in cazul elevilor de clasa a XII-a, respectiv a XIII-a seral cursurile se termina mai devreme, pentru ca acestia sa aiba timp sa se pregateasca pentru BAC.

Elevii din anii terminali de la licee iau vacanta cu o saptamana mai devreme decat cei care termina gimnaziul, respectiv pe data de 2 iunie 2023. In schimb, elevii de la licee cu profil tehnologic si cei din invatamantul postliceal iau vacanta cu 2 saptamani mai tarziu. In cazul lor, anul scolar are 37 de saptamani, in loc de 35, iar cursurile se incheie pe 23 iunie 2023.

Cate mini-vacante mai sunt pana la vacanta de vara

Elevii care asteapta cu nerabdare vacanta mare au de ce sa se bucure. Pana atunci, ei vor mai avea parte de doua mini-vacante. Prima dintre ele este la finalul acestei luni si este vorba despre un weekend prelungit. Ziua de 1 mai, care este libera legal, pica intr-o zi de luni, motiv pentru care elevii romani vor avea 3 zile libere, cu tot cu weekend.

Si la incepului lunii iunie va fi o mini-vacanta, de data aceasta de 5 zile. Ziua de 1 iunie, care este tot libera legal, pica intr-o joi anul acesta. Guvernul a stabilit, printr-o hotarare, ca si ziua de 2 iunie (vineri) sa fie libera, dar cursurile sa se recupereze ulterior. In acest fel, elevii si bugetarii vor avea parte de 2 zile libere inainte de weekend. Mini-vacanta va avea insa 5 zile, deoarece duminica si luni, pe 4 si pe 5 iunie, sunt Rusaliile. Ambele zile sunt libere legal, asa ca elevii romani vor face pauza de la cursuri de pe 1 pana pe 5 iunie inclusiv.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incheiere an scolar Scoala copii Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre