Cum va reduce ministrul Educatiei numarul de ore pentru scoala si liceu

/ / Modificat: 2019-11-13
Cum va reduce ministrul Educatiei numarul de ore pentru scoala si liceu

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca legea care miscoreaza cu 5 numarul de ore la gimnaziu si liceu va conduce la realizarea unui nou plan-cadru. 

"E vorba de regandit modul in care disciplinele s-ar putea preda. Ca nu e vorba de taiat ore, ci de taiat discipline," a declarat Monica Anisie, intr-un interviu acordat Europa FM.

Ce este planul cadru

Aceasta a anuntat ca va discuta cu reprezentatntii Institutului de Stiinte ale Educatiei despre gandirea acestor noi planuri cadru.

Planurile cadru sunt documentele prin care Ministerul Educatiei stabileste care sunt disciplinele pe care le fac elevii, pe fiecare clasa in parte, si cate ore pe saptamana studiaza copiii materiile respective.

"Noile planuri-cadru trebuie sa fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui sa aiba. Sa stiti ca ne gandim si la profesorii care vor ramane fara catedra, daca nu mai exista disciplina respectiva in planul-cadru," a anuntat ministrul Educatiei.

Parlamentul a votat in octombrie un proiect care scade numarul de ore la scoala si liceu. Elevii din invatamantul primar vor avea 20 de ore/saptamana (fata de 19-22 ore in prezent), elevii de gimnaziu vor avea 25 de ore (fata de 26-34 in prezent) si cei de liceu – 30 de ore pe saptamana.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Monica anisie

Articole recomandate

Citeste si despre