Cum sunt vopsiti puii din supermarketuri, de fapt. Explicatia unui producator: „Se utilizeaza substante naturale. Nu e nimic nesanatos”

/ / Modificat: 2024-04-02
Cum sunt vopsiti puii din supermarketuri, de fapt. Explicatia unui producator: „Se utilizeaza substante naturale. Nu e nimic nesanatos”

 

Dupa ce seful ANPC, Horia Constantinescu, a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste faptul ca puii galbeni vanduti in supermarketurile din Romania sunt de fapt vopsiti, un producator a explicat cum se obtine aceasta culoare. 

Acesta a precizat ca nu se foloseste un proces de vopsire, ci se utilizeaza substante naturale, precum bulion, praf de galbenele sau betacaroten. 

“Puii respectivi nu sunt pui vopsiti. Nu exista decat in mintea unor oameni, care nu au expertiza, sa spuna asemenea elucubratii”, spune Lucian Popovici, director in cadrul companiei Avi-Top din Iasi.

Producatorii au ales sa practice aceasta metoda, deoarece este o strategie de marketing, mai precizeaza producatorul, pentru Ziarul de Iasi.

”Tehnica aparitiei puilor asa-zisi galbeni este o tehnica rezultata din necesitati de marketing. Daca marketingul cere pui galbeni, atunci li se ofera pui galbeni. Nu este nicio inselare a populatiei sau a consumatorului practica de a administra in hrana gainilor ouatoare sau a puilor de carne diferite substante sau aditivi furajeri. Tehnica era din 1970, cand Romania exporta catre URSS oua, si atunci se folosea in furajarea gainilor ouatoare bulion. La noi, la Avi-Top, exista niste bazine de zeci de tone, din anii ’80, in care se administra bulion in hrana gainilor ouatoare, pentru a se obtine un ou cu un galbenus intens colorat in galben”, a declarat pentru ZdI Lucian Popovici, director in cadrul companiei Avi-Top din Iasi, facand precizarea ca este echidistant vizavi de acest subiect, pentru ca in ferma pe care o conduce nu se produc deloc pui galbeni, ci albi, normali, spune acesta.

“La ora actuala, pentru obtinerea acestor pui galbeni, ca sa zicem asa, se utilizeaza substante naturale, respectiv, bulion, praf de galbenele sau betacaroten (…) Deci nu este toxic! Nu are impact asupra sanatatii omului (…) Ce atentat?! Ca puii sunt de culoare galbena? Nu este niciun atentat! Nu este nimic ilegal! Este o practica care se intampla in toata lumea, nu numai in Uniunea Europeana! Nu afecteaza sanatatea omului. Nu sunt substante chimice! Nu este nicio inselatorie a clientului. Ar trebui sa ma bucur de raul altora, facut de unii oameni care si-au exprimat opinii total gresite, lipsite de substrat stiintific din punctul meu de vedere, un specialist, care evolueaza in breasla asta, a crescatorilor de pasari de 20 de ani? Va spun ca este o problema total falsa!”, a mai spus directorul din Avi-Top.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pui Chimicale Alimentatia artificiala

Articole recomandate

Citeste si despre