Lipie cu pui si sos tzatziki

/ / Modificat: 2025-07-24
Lipie cu pui si sos tzatziki

Lipia cu pui si sos tzatziki este o alegere rapida si sanatoasa pentru mesele de pranz sau cina. Este ideala pentru reutilizarea fripturii ramase de la o masa anterioara si se pregateste in doar cateva minute. Combinatia de carne frageda, legume proaspete si sos racoritor de tzatziki transforma aceasta reteta intr-un preparat gustos si satios, iubit atat de adulti, cat si de copii.

Ingrediente:

  • 400 - 500 g friptura rece (de pui, porc, miel sau vita)

  • 4 lipii

  • 4 frunze de salata verde

  • 4 rosii medii

  • ½ de castravete proaspat

  • Optional: 2 fire de ceapa verde

  • Sare si piper, dupa gust

  • Optional: sos iute (tabasco, sweet chili sauce)

Pentru sos tzatziki simplificat:

  • 8 linguri de sos tzatziki (sau 200 g iaurt gras)

  • 2 catei de usturoi zdrobiti

  • Sare dupa gust

  • ½ castravete tocat

Mod de preparare:

  1. Taie friptura rece in fasii sau cubulete mici.

  2. Spala legumele. Taie rosiile si castravetele in felii subtiri. Daca folosesti ceapa verde, taie-o fin.

  3. Pregateste sosul tzatziki amestecand iaurtul cu usturoiul zdrobit, castravetele tocat si un praf de sare.

  4. Incalzeste usor lipiile intr-o tigaie fara ulei sau in cuptor.

  5. Asambleaza fiecare lipie astfel: pune o frunza de salata, cateva felii de rosii si castravete, bucati de friptura si o lingura generoasa de sos tzatziki. Adauga ceapa verde si sos iute daca doresti.

  6. Ruleaza sau impatureste lipia si serveste imediat.

Sursa foto: freepik

Taguri Lipie Pui

Articole recomandate

Citeste si despre