Pui crocant cu parmezan la airfryer

/ / Modificat: 2025-07-12
Pui crocant cu parmezan la airfryer

Puiul crocant cu parmezan preparat la airfryer este alegerea ideala pentru o cina rapida si sanatoasa, pe placul intregii familii – inclusiv al copiilor mofturosi! Cu o textura crocanta la exterior si carne frageda la interior, aceasta reteta simpla, dar savuroasa, te va cuceri de la prima incercare. Parmezanul ii ofera o aroma bogata si apetisanta, iar faptul ca se pregateste fara prajire in ulei o face si mai prietenoasa cu stilul de viata echilibrat.

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui fara os si fara piele

  • 1/2 cana de parmezan ras

  • 1/2 cana de pesmet

  • 1 lingurita de usturoi granulat

  • 1 lingurita de oregano uscat

  • sare si piper dupa gust

  • 1 ou batut

Mod de preparare:

  1. Pregatirea puiului:
    Taie pieptul de pui in fasii sau bucati potrivite, dupa preferinta.

  2. Condimentarea:
    Asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper.

  3. Prepararea amestecului crocant:
    Intr-un bol, amesteca pesmetul, parmezanul ras, usturoiul granulat si oregano.

  4. Trecerea prin ou si amestec crocant:
    Trece fiecare bucata de pui prin oul batut, apoi prin amestecul de pesmet cu parmezan, presand usor pentru ca sa se prinda bine.

  5. Gatirea in airfryer:
    Aseaza bucatile de pui in cosul airfryerului, intr-un singur strat. Gateste la 190°C timp de 10-12 minute, sau pana cand puiul este rumen si crocant. Intoarce la jumatatea timpului pentru o coacere uniforma.

Serveste cu o salata verde, cartofi la cuptor sau un sos de iaurt cu usturoi. Este perfect pentru o masa rapida, sanatoasa si delicioasa!

Sursa: www.andreearaicu.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Mancare Pui Retete la air fryer

Articole recomandate

Citeste si despre