Puiul crocant cu parmezan preparat la airfryer este alegerea ideala pentru o cina rapida si sanatoasa, pe placul intregii familii – inclusiv al copiilor mofturosi! Cu o textura crocanta la exterior si carne frageda la interior, aceasta reteta simpla, dar savuroasa, te va cuceri de la prima incercare. Parmezanul ii ofera o aroma bogata si apetisanta, iar faptul ca se pregateste fara prajire in ulei o face si mai prietenoasa cu stilul de viata echilibrat.
Ingrediente:
-
2 piepti de pui fara os si fara piele
-
1/2 cana de parmezan ras
-
1/2 cana de pesmet
-
1 lingurita de usturoi granulat
-
1 lingurita de oregano uscat
-
sare si piper dupa gust
-
1 ou batut
Mod de preparare:
-
Pregatirea puiului:
Taie pieptul de pui in fasii sau bucati potrivite, dupa preferinta. -
Condimentarea:
Asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper. -
Prepararea amestecului crocant:
Intr-un bol, amesteca pesmetul, parmezanul ras, usturoiul granulat si oregano. -
Trecerea prin ou si amestec crocant:
Trece fiecare bucata de pui prin oul batut, apoi prin amestecul de pesmet cu parmezan, presand usor pentru ca sa se prinda bine. -
Gatirea in airfryer:
Aseaza bucatile de pui in cosul airfryerului, intr-un singur strat. Gateste la 190°C timp de 10-12 minute, sau pana cand puiul este rumen si crocant. Intoarce la jumatatea timpului pentru o coacere uniforma.
Serveste cu o salata verde, cartofi la cuptor sau un sos de iaurt cu usturoi. Este perfect pentru o masa rapida, sanatoasa si delicioasa!
Sursa: www.andreearaicu.ro
Sursa foto: freepik