Mancarea de pui cu fasole pastai, sos de rosii si usturoi este una dintre acele retete traditionale care aduc gustul copilariei in farfurie. Simpla, dar incredibil de gustoasa, aceasta combinatie de ingrediente proaspete si arome clasice transforma o masa obisnuita intr-un pranz reconfortant, perfect pentru intreaga familie.
Ingrediente:
-
cca. 750 g carne de pasare (aripi, pulpe cu piele si os)
-
500 g fasole pastai (late sau fideluta, galbene sau verzi, proaspete sau congelate)
-
3-4 cepe
-
4-5 catei de usturoi
-
1-2 ardei kapia
-
500 g rosii proaspete (sau 400 ml passata de rosii)
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
sare, piper negru proaspat macinat
-
patrunjel verde tocat (pentru decor)
Mod de preparare:
-
Prajirea carnii:
Incinge uleiul intr-o cratita incapatoare. Adauga bucatile de carne si rumeneste-le usor pe toate partile, pana prind o crusta aurie. Scoate-le pe o farfurie. -
Calirea legumelor:
In aceeasi cratita, adauga ceapa tocata marunt si ardeiul kapia taiat cubulete. Caleste-le la foc mediu pana se inmoaie. -
Adaugarea usturoiului si a rosiilor:
Pune usturoiul zdrobit si amesteca 1 minut. Adauga rosiile taiate cubulete sau passata de rosii. Lasa totul sa fiarba 5-7 minute pana se formeaza un sos. -
Gatirea mancarii:
Pune bucatile de carne inapoi in cratita. Adauga si fasolea pastai (daca e congelata, nu trebuie decongelata inainte). Completeaza cu putina apa daca este nevoie, cat sa acopere partial ingredientele. Condimenteaza cu sare si piper. -
Fierbere:
Acopera si lasa mancarea sa fiarba la foc mic 35-40 de minute, pana cand carnea este frageda si fasolea este bine gatita. -
Finalizare:
Gusti si potrivesti de sare si piper. La final, presari patrunjel verde tocat.
Servire:
Se serveste calda, cu paine proaspata sau mamaliga. Merge de minune cu un ardei iute alaturi!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik