Tarta de pui cu blat de morcovi

/ / Modificat: 2025-05-17
Tarta de pui cu blat de morcovi

Ai pofta de ceva diferit si sanatos? Incearca o tarta savuroasa, cu blat din morcovi si umplutura cremoasa de pui, branza si smantana! O reteta ideala pentru toata familia – colorata, hranitoare si perfecta pentru mesele de pranz sau cina.

Ingrediente:

  • 700 g morcovi

  • 300 g piept de pui

  • 3 cepe albe

  • 100 g cascaval ras

  • 100 g branza de vaci sau alta branza desarata

  • 2 oua

  • 2 lingurite patrunjel uscat

  • 200 g smantana (am folosit cu 12% grasime)

  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare: 

  1. Pregatirea blatului:

    • Curata morcovii, rade-i fin si stoarce excesul de lichid.

    • Intr-un bol, amesteca morcovii rasi cu 1 ou, 50 g cascaval, sare si piper dupa gust.

    • Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza un blat si preseaza bine.

    • Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, pana se rumeneste usor.

  2. Umplutura:

    • Fierbe pieptul de pui, lasa-l sa se raceasca si taie-l cubulete mici sau rupe-l fasii.

    • Caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine translucida.

    • Intr-un bol, amesteca puiul cu ceapa calita, branza de vaci, restul de cascaval, 1 ou, smantana si patrunjelul uscat. Potriveste de sare si piper.

  3. Asamblare si coacere:

    • Scoate blatul de morcovi din cuptor si toarna peste el compozitia de pui.

    • Niveleaza si da din nou la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand prinde o crusta aurie.

  4. Servire:

    • Se poate servi calda sau rece, simpla sau alaturi de o salata verde


Sursa: www.flaveur.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Tarta Pui Morcovi

Articole recomandate

Citeste si despre