Ai pofta de ceva diferit si sanatos? Incearca o tarta savuroasa, cu blat din morcovi si umplutura cremoasa de pui, branza si smantana! O reteta ideala pentru toata familia – colorata, hranitoare si perfecta pentru mesele de pranz sau cina.
Ingrediente:
-
700 g morcovi
-
300 g piept de pui
-
3 cepe albe
-
100 g cascaval ras
-
100 g branza de vaci sau alta branza desarata
-
2 oua
-
2 lingurite patrunjel uscat
-
200 g smantana (am folosit cu 12% grasime)
-
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
-
Pregatirea blatului:
-
Curata morcovii, rade-i fin si stoarce excesul de lichid.
-
Intr-un bol, amesteca morcovii rasi cu 1 ou, 50 g cascaval, sare si piper dupa gust.
-
Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza un blat si preseaza bine.
-
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, pana se rumeneste usor.
-
-
Umplutura:
-
Fierbe pieptul de pui, lasa-l sa se raceasca si taie-l cubulete mici sau rupe-l fasii.
-
Caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine translucida.
-
Intr-un bol, amesteca puiul cu ceapa calita, branza de vaci, restul de cascaval, 1 ou, smantana si patrunjelul uscat. Potriveste de sare si piper.
-
-
Asamblare si coacere:
-
Scoate blatul de morcovi din cuptor si toarna peste el compozitia de pui.
-
Niveleaza si da din nou la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand prinde o crusta aurie.
-
-
Servire:
-
Se poate servi calda sau rece, simpla sau alaturi de o salata verde
-
Sursa: www.flaveur.ro
Sursa foto: freepik