Ce se va intampla cu scolile, daca in toamna vine al doilea val al epidemiei de COVID

/ / Modificat: 2020-04-28
Ce se va intampla cu scolile, daca in toamna vine al doilea val al epidemiei de COVID

Scolile nu se vor mai deschide pana in septembrie, decat pentru elevii din anii terminali. Masura a fost luata pentru limitarea raspandurii coronavirusului. 

Medicii specialistii preconizeaza si avertizeaza ca in toamna s-ar putea inregistra al doilea val al epidemiei de COVID. In acest context, intrebarea care se pune este ce se va intampla cu scolile in acea perioada.

"Daca va veni al doilea val, trebuie sa ne prinda foarte bine pregatiti. In functie de situatie vom lua toate masurile care se impun. Autoritatile din Romania au fost, probabil, printre primele din tarile afectate de coronavirus care au suspendat cursurile in scoli si facultati, pentru ca asa am considerat necesar," a declarat premierul Ludovic Orban la Digi24.

Premierul a explicat si de ce s-a decis ca elevii sa revina la scoala in luna septembrie, iar anul scolar sa se incheie online.

"In evaluarea pe care am facut-o, extrem de amanuntita, am identificat foarte multe riscuri in cazul deschiderii scolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viata, sanatatea elevilor si profesorilor trebuie puse pe prim plan," a mai afirmat Ludovic Orban.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Toamna Covid - 19 Ludovic orban

Articole recomandate

Citeste si despre