Alocatiile copiilor se vor majora. Cum se va face cresterea

/ / Modificat: 2020-06-26
Alocatiile copiilor se vor majora. Cum se va face cresterea

Alocatiile pentru copii ar trebui sa se dubleze de la 150 la 300 de lei, asa cum a decis Parlamentul. Premierul Ludovic Orban sustine insa ca Guvernul nu are bani pentru aceasta crestere a alocatiilor.

"In continuare, grija noastra e pentru cresterea alocatiilor, pe de alta parte nu ne permitem dublarea. E dublare de la 150 la 300. Impactul e de aproape 7 miliarde, pe care nu si-l poate permite bugetul," a spus Ludovic Orban pentru Digi24.

Majorare progresiva

Premierul a mai precizat ca majorarea alocatiilor se va face progresiv. "Exista aceasta varianta de a creste, dar de a creste progresiv, de a nu creste dintr-odata. Pentru ca realitatea este ca resursele financiare sunt limitate," a subliniat premierul. 

Legea dublarii alocatiilor a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie 2020.

Din lipsa de fonduri, Guvernul a amanat, prin Ordonanta de Urgenta, termenul de intrare in vigoare al acestei legi pana in luna august.

Insa la inceputul lunii iunie, Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonantei de Urgenta care amana dublarea alocatiilor pana la data de 1 august 2020. 

Lege contestata la CCR

Aceasta lege va fi contestata de Guvern la Curtea Constitutionala.

"Atacam la CCR alocatiile pentru ca nu sunt precizate sursele de finanțare. Nu au practic posibilitatea efectiva de punere in aplicare. Guvernul va face aceasta sesizare," a mai declarat Ludovic Orban.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Majorare alocatii Ludovic orban

Articole recomandate

Citeste si despre