Profesoara din Cluj catre parintii care vor sa le cumpere cadouri de Craciun: „Este umilitor pentru un dascal sa i se dea un cadou”

/ / Modificat: 2023-12-11
Profesoara din Cluj catre parintii care vor sa le cumpere cadouri de Craciun: „Este umilitor pentru un dascal sa i se dea un cadou”

Pe grupurile de parinti de pe WhatsApp s-a dat deja startul discutiilor cu privire la cadourile de Craciun pentru profesori. O profesoara din Cluj le transmite, insa, un mesaj ferm acestora, pe un grup de parinti de pe Facebook. Aceasta le atrage atentia parintilor ca darurile facute profesorilor in perioada sarbatorilor reprezinta, mai degraba, o umilinta.

„Dragi mamici,

Va urmaresc cu interes deoarece toata viata mea am dedicat-o copiilor. Am vazut o postare unde o mamica cerea grupului sugestii pentru un cadou, pentru doamna invatatoare.

Am citit si comentariile. Vreau sa va spun: cadrele didactice isi aleg aceasta meserie pentru ca le place, nicidecum pentru cadouri. Eu nu cred ca un cadru didactic a cerut cuiva un cadou. In primul rand, Codul bunelor maniere spune clar cui se fac cadourile si in ce consta aceste cadouri.

Este umilitor pentru un dascal sa i se dea un cadou, parca am fi coafeza, manichiurista sau chelnerul.

Pentru mine, ca dascal, cel mai frumos cadou este sa vad ca am reusit sa fac dintr-un elev un om realizat si sa vad ca, dupa zeci de ani, nu m-a uitat, se bucura sa-mi prezinte familia, copilasii. Asta e cel mai frumos cadou si cel mai valoros.

V-ati intrebat vreodata cum ne simtim noi, ca dascali, sa aparaa parintii cu oale, cratite, blide, prajitoare de paine, cafele, bomboane si.....altele. Nu, multumim, noi stim ce cafea bem, noi stim ce parfum folosim, noi stim ce mancam etc.

Am refuzat si martisoare, flori si invitatii la banchet deoarece am auzit comentarii de genul: «Iar sa-i luam flori!? Ce, sa manance pe banii nostri?».

In primii mei ani de invatamant, am primit, in particular, drept cadou, doua obiecte: un album de arta si o vaza de rubin, de la doi elevi exceptionali. Cand le priveam imi aminteam de ei. Din pacate, vaza s-a spart singura, la multi ani dupa moartea elevei intr-un accident cumplit. Atat!

Sa aveti sarbatori fericite alaturi de familiile voastre si sa nu uitati ca dascalii nu asteapta cadouri!”, a scris profesoara pe un grup destinat mamicilor din Cluj.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre