Cadouri pe care pediatrii nu le recomanda de Craciun. Sunt foarte periculoase pentru copii

/ / Modificat: 2023-12-19
Cadouri pe care pediatrii nu le recomanda de Craciun. Sunt foarte periculoase pentru copii

In perioada premergatoare Craciunului, un medic pediatru a apelat la Tik Tok pentru a avertiza cu privire la 5 cadouri potential periculoase care ar trebui evitate de Craciun, sau doar in anumite conditii.

Pe Tik Tok, Dr. Meghan Martin, medic pediatru de urgenta, a avertizat cu privire la 5 cadouri pe care sa nu le oferim copiilor. Cel putin, nu celor mici.

In primul rand, este esential sa va uitati la intervalul de varsta indicat pe jucariile vandute si sa nu le oferiti jucarii copiilor mai mici decat varsta indicata. Unele dintre aceste cadouri sunt oferite frecvent, motiv pentru care Dr. Meghan Martin a facut o serie de observatii despre ele. Unele va pot surprinde. Altele, mai putin.

5 cadouri pe care sa nu le oferiti copiilor, potrivit unui medic pediatru

In primul rand, Dr. Meghan Martin a mentionat jucariile cu baterii de tip buton, chiar si cele care par a fi inchise in jucarie cu un surub, deoarece, potrivit pediatrului, este posibil ca acestea sa nu tina si copiii sa le poata inghiti. 

De asemenea, specialistul a precizat ca in Statele Unite au murit peste 70 de copii si zeci de mii au ajuns in departamentele de urgenta din aceasta cauza. Al doilea avertisment se refera la margelele sau bilele de apa, din acelasi motiv. Al treilea cadou de evitat este o trotineta electrica. Aceste aparate sunt un motiv de ingrijorare de mai multi ani, avand in vedere viteza lor si accidentele pe care le pot provoca sau pe care le poate suferi utilizatorul.

In aceeasi ordine de idei, hoverboard-urile nu sunt recomandate de medicul pediatru de urgenta: "Vedem atat de multe rani cauzate de hoverboard-uri imediat dupa Craciun. Isi rup antebratele, coatele si, uneori, capul", explica ea. Al cincilea si ultimul: trambulinele gigantice: "Nu conteaza daca aveti o plasa. Nu conteaza daca este ingropata in pamant. Cele mai multe leziuni se intampla de fapt pe trambulina. In plus, este foarte probabil ca firma de asigurari sa va dezamageasca", a explicat specialistul.

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun copii Sfaturi pediatru

Articole recomandate

Citeste si despre