Atentie! Laptele de capra vandut in piete nu este lapte de capra

/ / Modificat: 2019-04-15
Atentie! Laptele de capra vandut in piete nu este lapte de capra

Laptele de capra este considerat de unii medici si nutritionisti drept medicament. Are, intr-adevar, un miros specific, dar contine mai mult calciu decat cel de vaca.

De aceea si pretul este chiar si de trei ori mai mare decat cel de vaca.

Insa trebuie sa aveti grija de unde il cumparati, ca s-ar putea sa platiti lapte de capra, dar, de fapt, sa fie de vaca. Aceasta este acuzatia adevaratilor fermieri.

Reporterii Kanal D au facut un experiment - au cumparat branza din mai multe magazine despre care comerciantii spuneau ca este din lapte de capra.

Specialistul a avut, insa, alta parere. Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale a Laptelui, care de zeci de ani studiaza originea lactatelor, a descoperit ca branza nu era facuta din lapte de capra.

Fermierii spun ca niciodata nu vom gasi telemea autentica, facuta numai din lapte de capra, mai ieftina de 35 de lei. Mai mult, in aceasta perioada, fermierii nu produc branza proaspata, deoarece inca sunt alaptati iezii.

Anual, in Romania se produc aproximativ 16 mii de tone de lapte de capra. De 50 de ori mai putin decat cel de vaca si doar la jumatate fata de laptele de oaie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre