Beneficiile branzei de capra pentru sanatatea familiei

/ / Modificat: 2013-03-26
Beneficiile branzei de capra pentru sanatatea familiei

Branza de capra este un preparat culinar care incepe sa ia din ce in ce mai mult locul sortimentelor de vaca sau oaie in alimentatia romanilor. Se considera ca laptele de capra inglobeaza mult mai multe beneficii pentru dezvoltarea si cresterea copiilor si sanatatea adultilor decat cel de oaie sau vaca. Din acest motiv, nutritionistii il recomanda cu incredere in dietele tuturor membrilor familiei, de la bebelusi, pana la parinti si bunici!

De ce recomanda nutritionistii branza de capra?

De la mic la mare, toti membrii familiei tale se pot bucura de gustul si beneficiile branzei de capra, in fiecare zi. Nutritionistii sustin ca laptele de capra este mai sanatos decat cel de vaca, oferind mai multe substante nutritive si energie organismului, in fiecare zi.  

Mai putine grasimi

Daca intentionezi sa scazi aportul de grasimi in alimentatia familiei tale, atunci branza de capra este un bun aliat. Se incadreaza in categoria branzeturilor proaspete care au un continut de grasime mai redus decat branzeturile maturate. Ajuta la echilibrarea colesterolului din sange si pe termen lung, la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mai putine calorii

O portie de aproximativ 30 g de branza de capra are in jur de 70 - 85 de calorii, considerabil mai putine decat sortimentele din lapte de vaca sau oaie, care pot depasi si 100 de calorii in aceeasi cantitate. Este un aliment care ajuta la mentinerea in forma a intregii familii, putand fi integrat cu succes si in meniul celor care tin un regim de slabit.

Intareste oasele si dintii

Branza de capra este o sursa foarte importanta de calciu, un mineral esential pentru intarirea oaselor si a danturii, in special la copii, care se afla in plin proces de crestere. Si adultii au de beneficiat de pe urma aportului bogat de calciu, deoarece acestia sunt panditi de osteoporoza, cea mai frecventa afectiune cauzata de deficienta acestui mineral in organism.


Branza de capra poate contine chiar si 895 mg calciu si 729 mg de fosfor, doua dintre cele mai importante minerale pentru sanatatea sistemului osos si a danturii.

Accelereaza metabolismul

Branzica de capra ajuta in dietele de slabit datorita continutului scazut de grasimi, dar crescut in proteine. Proteinele sunt substante nutritive esentiale pentru stimularea metabolismului si arderea rapida a grasimilor din corp.

Intareste sistemul imunitar si previne infectiile

Branza preparata din lapte de capra contine un ansamblu de vitamine si minerale cu rol esential in stimularea imunitatii si prevenirea infectiilor si a imbolnavirilor organismului. Contine mai multe vitamine si minerale decat branza de vaca, fiind bogata in vitaminele D, K, B si A, dar si in minerale esentiale - calciu, fosfor, potasiu sau magneziu. Aceste substante nutritive au rol esential in combaterea unora dintre cele mai raspandite boli - anemii, alergii, infectii respiratorii, genitale sau tulburari digestive.


Potrivit medicilor, laptele de capra poate fi consumat la orice varsta, inclusiv de catre bebelusi. Desi laptele de vaca este recomandat sa fie introdus in alimentatia copilului dupa varsta de 1 an, cel de capra poate fi introdus si mai devreme, daca se alege o varianta fortifiata cu nutrientii de care are nevoie copilul in aceasta etapa de crestere.


Proteinele din lapte de capra sunt mai bine tolerate de sistemul digestiv al bebelusilor.

In familia ta se consuma frecvent branza de capra? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Mancare copii Alimentatie sanatoasa

Articole recomandate

Citeste si despre