A fost gasita femeia care si-a abandonat bebelusul de 5 zile in scara unui bloc din Valcea

/ / Modificat: 2021-02-16
A fost gasita femeia care si-a abandonat bebelusul de 5 zile in scara unui bloc din Valcea

Femeia care si-a abandonat fetita de numai 5 zile in scara unui bloc din Ramnicu Valcea s-a predat politiei. Aceasta a marturisit in fata omenilor legii de ce a renuntat la micuta. Potrivit primelor informatii, femeia are 35 de ani, este fosta profesoara a unui liceu din Valcea si mai are acasa doi copii, in varsta de 12 si 3 ani. 

Sufera de depresie postnatala 

Femeia a marturisit ca a nascut singura in masina, noaptea tarziu si a ascuns ca este insarcinata, pentru ca sotul sau nu si-a mai dorit copii. Din declaratiile facute de acesta, sotul ei este un barbat violent, de aceea nu a dus fetita acasa, de teama ca acesta sa nu reactioneze urat. Femeia a lasat-o pe fetita in masina si o alapta cand putea. A decis sa o abandoneze pe fetita in scara unui bloc, intr-un scaun auto.

Ea a urmarit fetita de pe o strada din apropiere, pana cand s-a asigurat ca a fost gasita de cineva.

"Anchetatorii cer o expertiza psihiatrica, pentru ca femeia nu este deloc coerenta și se pare ca sufera de depresie postnatala. Copilul se afla in acest moment la Maternitatea Valcea și cel mai probabil va fi preluat de DGASPC Valcea pana cand dosarul se va finaliza", noteaza Gazeta Valceana.

Fetita a fost gasita de o femeie, care a alertat imediat autoritatile.

"De la inceput vreau sa spun ca nou-nascutul este in siguranta, acesta a fost transportat la o unitate spitaliceasca unde a fost evaluat de catre cadrele medicale, starea generala fiind una buna si nu prezinta leziuni traumatice vizibile. Joi, in jurul orei 23:00, a fost primit un apel de urgenta la Politia municipiului Valcea prin care ni se sesiza ca intr-o scara de bloc din cartierul Ostroveni a fost gasit un nou-nascut abandonat. Politistii care au ajuns la fata locului au constatat ca cele sesizate se confirma, bebelusul fiind gasit intr-un scaun de transport auto, special pentru copii. La fata locului a fost solicitata si prezenta unui echipaj de la Ambulanta, nou-nascutul fiind preluat si dus la spital. In urma evaluarii s-a stabilit ca este vorba de o fetita care ar fi in varsta de aproximativ cinci zile", a declarat Catalin Udrea, purtatorul de cuvant al IPJ Valcea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil parasit

Articole recomandate

Citeste si despre