Povestea fetitei de doua luni, abandonata la marginea drumului in judetul Olt, a impresionat multa lume

/ / Modificat: 2020-04-28
Povestea fetitei de doua luni, abandonata la marginea drumului in judetul Olt, a impresionat multa lume

In urma cu o saptamana, o fetita de aproximativ doua luni a fost abandonata la marginea localitatii Verguleasa din judetul Olt. 

Povestea micutei abandonata intr-o paturica si avand langa ea un rucsac cu hainute, scutece de unica folosinta, lapte praf, biberon si chiar un medicament care sa-i aline durerile de burtica a impresionat multa lume. Se intampla la fel aproape de fiecare data cand un astfel de eveniment este facut public, spune reprezentanta DGASPC Olt. Aceasta a mai precizat ca foarte multe persoane au sunat pentru a lua in ingrijire fetita.

Cum poate fi adoptata fetita

"Foarte multe persoane au sunat, dar noi avem o procedura. Adoptia urmeaza o lege, iar aceasta lege spune ca un copil este dat spre adoptie dupa ce devine adoptabil, in speta dupa ce se termina toate verificarile, cercetarile. Se va stabili doar in iunstanta daca devine adoptabil copilul care are masura de protectie, apoi intra in Registrul National al Copiilor Adoptabili si va fi pus in potrivire cu o familie care este deja atestata ca familie de adoptie, din Registrul NaTional. Nu se fac adoptii la persoane care nu sunt evaluate, care nu au certificat de adoptie," a afirmat directorul DGASPC Olt.

Fetita este perfect sanatoasa, iar din data de 28 aprilie a ajuns in grija unui asistent maternal unde va ramane pana cand va putea fi adoptata.

Politistii inca ii cauta pe cei care au abandonat copilul si au deschis dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita Copil parasit

Articole recomandate

Citeste si despre