O bunica a fost OBLIGATA de judecator sa stearga pozele cu nepotii de pe Facebook

/ / Modificat: 2020-05-22
O bunica a fost OBLIGATA de judecator sa stearga pozele cu nepotii de pe Facebook

O bunica trebuie sa stearga fotografiile cu nepotii sai, postate pe Facebook fara permisiunea parintilor. Acestia s-au adresat instantei si au castigat.

Mama copiilor in varsta de 16, respectiv 6 si 5 ani, care este si fiica femeii, i-a cerut acesteia in nenumarate randuri sa elimine fotografiile de pe retelele sociale, deoarece nu este de acord cu expunerea publica. Pentru ca nu a vrut, fiica a dat-o in judecata pe batrana pentru incalcarea regulamentului de protectie al datelor personale GDPR.

Cum explica judecatorul decizia

Judecatorul a decis ca problema intra in sfera de aplicare a Regulamentului general privind protectia datelor (GDPR) al UE.

Un expert a spus ca hotararea reflecta "pozitia pe care Curtea Europeana a avut-o de-a lungul mai multor ani," potrivit BBC.

In hotararea instantei de judecata se spune ca postarea fotografiilor pe social media inseamna ca sunt puse la dispozitia unui public mai larg. 

"Pe Facebook, nu poate fi exclus faptul ca fotografiile urcate pot fi distribuite si pot ajunge in mainile tertilor," si-a motivat judecatorul decizia.

Sterge fotografiile sau primeste amenda

Femeia trebuie sa stearga fotografiile sau sa plateasca o amenda de 50 € pentru fiecare zi in care nu respecta hotararea, insa amenda maxima nu poate depasi 1.000 de euro.

Daca va mai posta imagini cu nepotii, femeia va fi amendata cu inca 50 de euro pe zi.

"Cred ca hotararea va surprinde o multime de oameni care, probabil, nu se gandesc prea mult inainte de a posta fotografii pe retelele de socializare," a spus un avocat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre