Lectie de viata. Patru prieteni cu sindrom Down si-au deschis propria afacere

/ / Modificat: 2019-08-30
Lectie de viata. Patru prieteni cu sindrom Down si-au deschis propria afacere

Perseverenta, efortul si munca sunt lectii universale pe care toti oamenii ar trebui sa le invete, indiferent de starea sau abilitatile lor. Munca grea si efortul vor aduce intotdeauna rezultate bune. Acesti patru prieteni cu sindrom Down au dovedit-o si sunt si vor fi un exemplu excelent pentru alte persoane aflate in situatia lor.  

Este vorba de un grup de tineri argentinieni care si-au dat seama ca a fi antrepenor reprezinta o oportunitate importanta de munca, dupa ce au fost respinsi de mai multe firme, pe motiv ca au sindromul Down. 

 

Este destul de frecvent ca persoanele cu sindrom Down sa intampine dificultati atunci cand isi cauta un loc de munca. Si acest lucru se intampla in orice parte a lumii. Sunt privati de multe oportunitati, iar atunci cand isi gasesc un job, se datoreaza faptului ca firmele sunt rasplatite daca angajeza persoane cu dizabilitati, dar nu le acorda responsabilitati in functie de abilitatile lor in majoritatea cazurilor. Si asta se intampla din cauza neincrederii sau proastei informari despre capacitatea reala pe care o persoana cu sindromul Down o poate avea. 

Si-au deschis propria afacere

Din aceste motive, cei patru prieteni, satui sa-si mai caute un loc de munca unde sa le fie recunoscute cu adevarat abilitatile, au decis sa sa fie propriii lor sefi si au deschis o pizzerie cu un serviciu de catering numit "Los Perejiles," specializat in petreceri si evenimente.

Afacerea a pornit in 2016 si au vrut sa arate lumii cum pot 4 persoane cu sindrom Down sa puna pe picioare propria afacere si sa o faca sa prospere. Iar cei mai multi dintre angajati erau oameni cu aceleasi probleme.

Nu mai doreau sa fie dependenti de altii pentru a putea lucra, nu au mai vrut sa suporte refuzurile din partea companiilor. Mama unuia dintre ei i-a ajutat pe tot parcursul procesului, iar cei 4 au ceva in comun: le place pizza! 

Le merge foarte bine

Au muncit foarte mult pentru ca afacerea sa creasca, intr-un an au organizat nu mai putin de 200 de evenimente, furnazand pizza si mancare traditionala italiena la petreceri, nunti sau evenimente private. Firma primeste foarte multe comenzi si acesti oameni demonstreaza ca, desi au sindromul Down, sunt la fel de capabili ca oricare altii. 

Pizzeria are capacitatea de a servi 600 de persoane la un singur eveniment si are 20 de angajati tineri, cu multa energie si putere, care arata lumii ca si ei pot face lucruri importante.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sindrom Down

Articole recomandate

Citeste si despre