Document. Clasele primare si gradinitele sa ramana inchise.Propunerile pentru redeschiderea scolilor

/ / Modificat: 2020-04-27
Document. Clasele primare si gradinitele sa ramana inchise.Propunerile pentru redeschiderea scolilor

Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti a transmis Ministerului Educatiei mai multe masuri referitoare la conditiile in care se pot intoarce elevii le scoala. 

Potrivit acestui document, toti elevii ar trebui sa intre in salile de clasa prin rotatie si nu mai mult de 15 in acelasi timp.

Primele doua saptamani vin in unitate clasele a VIII-a si a XII-a: se dau teze, se asculta pe baza recapitularilor, se incheie medii, se completeaza foi matricole, se depun cereri pentru examene. Elevii lucreaza pe grupe maximum 15 in sala, distantati fizic pe baza unui nou orar.

Urmatoarele doua saptamani vin in unitate clasele a V-a a sasea a saptea si clasele IX - XI, in doua schimburi cu dezinfectare intre schimburi: se dau teze, se asculta pe baza recapitularile, se incheie medii, se completeaza foi matricole.

Elevii lucreaza pe grupe, maximum 15 in sala, distantati fizic pe baza unui nou orar. Dezinfectare zilnica. Clasele 1-4 incheie online cu calificative.

"Documentul despre care vorbim este o colectare a parerilor din retea, preluate de la directori, din reteaua scolara, adunate de Inspectorat si trimise mai departe ministerului, spre a fi baza de discutii pentru masurile care vor fi luate ulterior, ca urmare a sitatiei in care ne aflam," a declarat Roxana Cercel, purtator de cuvand al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru Antena 3.

Nu se stie cum se vor desfasura cursurile

Cat despre modul cum se vor desfasura cursurile in condițiile in care efectivul unei clase este, in general, de peste 25 de elevi, reprezentantul Inspectoratului a declarat ca nu exista inca, o procedura.

"Nu putem vorbi despre o procedura exacta a situatiei in care copiii vor reveni la scoala in acest fel. Asa cum scrie in document, se propune ca elevii din anii terminali sa revina intr-o prima etapa, iar ceilalti intr-o alta etapa, fiecare cate doua saptamani, iar copiii ar veni in două ture, pe un orar nou, regandit," a mai spus Roxana Cercel.

Pentru clasele I-IV se lucreaza la un scenariu in care elevii sa incheia anul scolar online, cu calificative.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Document Redeschidere scoli

Articole recomandate

Citeste si despre