Investigatii la o gradinita din Vaslui dupa ce doi copii de 3 ani au parasit institutia neobservati si au fost gasiti pe strada de o femeie

/ / Modificat: 2024-04-16
Investigatii la o gradinita din Vaslui dupa ce doi copii de 3 ani au parasit institutia neobservati si au fost gasiti pe strada de o femeie

O gradinita din municipiul Vaslui se afla in centrul atentiei dupa ce doi copii in varsta de trei ani au fost gasiti pe strada, fara supraveghere adecvata. Incidentul a avut loc joi, 11 aprilie, cand cei mici au parasit neobservati unitatea de invatamant si au fost descoperiti de o femeie, care a sunat imediat la numarul de urgenta 112.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, minorii nu au fost implicati in vreo infractiune si au fost incredintati rapid cadrelor didactice de la gradinita. Autoritatile investigheaza acum circumstantele in care copiii au reusit sa paraseasca institutia fara sa fie observati de educatoare. Gradinita a fost sanctionata de autoritati pentru lipsa de grija fata de minori.

"Politia Municipiului Vaslui a fost sesizata, prin apel la 112, de catre o femeie de 67 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul ca, pe trotuarul aferent strazii Traian, din municipiul Vaslui, in zona 'Crucea Garii', se afla doi minori, neinsotiti.

In temeiul sesizarii, la fata locului a fost dirijat un echipaj de Politie, din cadrul Biroului Ordine Publica Vaslui, care a identificat minorii, ambii de trei ani si a stabilit ca acestia urmeaza cursurile unei unitati de invatamant prescolar din municipiul Vaslui si ca ar fi plecat din unitatea amplasata pe strada Calugareni.

Unitatea de invatamant a fost sanctionata contraventional cu amenda in cuantum de 10.000 lei pentru abateri prevazute de H.G. 301 din 2012, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor", au transmis, sambata, reprezentantii IPJ Vaslui.

Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a demarat verificari in acest caz, urmand sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs incidentul, dar si ce sanctiuni se impun pentru persoanele care vor fi gasite vinovate.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita copii Vaslui

Articole recomandate

Citeste si despre